Notes de premsa

Els delictes contra el patrimoni baixen un 80% a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 16/04/2020
Control de trànsit de la Guàrdia Urbana

Els delictes contra el patrimoni s'han reduït a Reus al voltant del 80% durant el període de confinament obligat a causa del decret d'estat d'alarma, segons les dades que s'han analitzat aquest dijous, 16 d'abril en la reunió setmanal de la Comissió de Coordinació per a la Seguertat Covid-19 de Reus.

La comissió ha analitzat la seguretat a la ciutat i el grau de compliment per part de la ciutadania de les mesures de confinament decretades amb l'estat l'alarma. Entre el 9 i el 158 d'abril, entre els diferents cossos de seguretat que operen a Reus s'han aixecat un total de 524 actes per incompliment de l'ordre de confinament i s'han detingut a 4 persones per desobediència greu o reiteració, una de les quals portava acumulades 14 actes. També s'han obert diligències contra 22 persones per desobediència greu sense detenció.

Tot i que el número d'actes es manté semblant al de les darreres setmanes, sí que ha variat la tipologia de controls, ja que s'han identificat a més persones que es desplaçaven en vehicle, fruit dels controls de trànsit que es van instal·lar a les sortides de la ciutat per evitar desplaçaments a segones residències durant els dies forts de la setmana santa.

D'altra banda, durant aquesta darrera setmana, la Guàrdia Urbana ha aixecat 4 actes per sorolls o molèsties veïnals (28 des que es va decretar l'estat d'alarma); i ha realitzat 8 identificacions de persones sense sostre (35 des de que es va decretar l'estat d'alarma) per derivar-los als Serveis Socials municipals per oferir-los allotjament i higiene.

Incomplir les restriccions de l'estat d'alarma pot comportar denúncies administratives i penals; i pot comportar sancions d'entre 100 i 600.000 euros.

La Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus és l'òrgan que facilita la cooperació i la coordinació entre l'Ajuntament, la Guàrdia Urbana i la resta de cossos i forces de seguretat i es reuneix de manera periòdica durant l'emergència sanitària.

Està presidida per l'alcalde i en formen part la vicealcaldessa, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, l'Intendent Cap de l'Àrea Bàsica Policial Biax Camp -Priorat dels Mossos d'Esquadra, el comissari Cap de la Comissaria Cos Nacional de Policia de Reus , el sots-inspector en Cap de la Guàrdia Urbana de Reus, i el secretari de l’Ajuntament de Reus.

Control de trànsit de la Guàrdia Urbana
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.