Notes de premsa

Els informadors de salut de carrer comencen una nova campanya informativa

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 20/11/2020

La campanya informativa d'agents de salut de carrer, impulsada per la regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, ha començat aquesta mateixa setmana. Amb la col·laboració, a més, de voluntaris de la Universitat Rovira i Virgili, els informadors desenvolupen tot un conjunt d'actuacions socioeducatives per a la protecció de la salut i l'autoprotecció de la ciutadania arran de la pandèmia de la COVID19. 

Informar sobre els grups bombolla, les distàncies socials i físiques, els usos adequats de les mesures d'autoprotecció i els dubtes que puguin sorgir al voltant del diferents trams d'obertura progressiva d'activitats són les principals informacions que s'expliquen als ciutadans.

L'objectiu d'aquesta acció, tal i com ja es va fer en la primera campanya, és apropar l'Ajuntament a la ciutadania a través d'agents de carrer que informen, recullen preocupacions i responen els dubtes de les diferents persones ateses. La campanya es planteja des de la proximilat als veïns i veïnes de Reus, així com dels diferents agents i prescriptors de les diferents zones i barris. 

L'equip del projecte està format per 6 agents de carrer i 1 coordinadora, a més de 10 persones voluntàries de la URV. 

Els serveis s’aniran redirigint cap on es consideri necessari a mesura que hi hagi canvis en la situació sanitària. A més, en alguns punts es farà un reforç de vistes a establiments comercials per tal de comprovar que es continuen mantenint les mesures de prevenció i també per tal de reforçar el missatge sobre la importància justament de la prevenció per tal de frenar el risc de contagi.

Finalment, es realitzaran tasques d’observació en llocs claus de la ciutat (entrades i sortides als centres escolars, centres cívics, parcs...) i una posterior proposta d’accions o mesures per tal de millorar la protecció de la salut de les persones. En definitiva, es planteja una intervenció des de la proximitat i la confiança amb la ciutadania, amb l’objectiu d’informar i alhora detectar inquietuds i problemàtiques de les persones.

  

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.