Notes de premsa

Els Museus de Reus commemoren l'aniversari de la proclamació de la II República

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 12/04/2021
Cartells de l'exposició

Els Museus de Reus han preparat un conjunt d'activitats per commemorar l'aniversari de la proclamació de la II República, que inclouen visites, xerrades i exposicions. El 14 d’abril de 1931 es va proclamar la Segona República, un nou règim polític democràtic que va substituir la monarquia d’Alfons XIII i el vell sistema de la Restauració. Un període històric apassionant, conformat per un període de pau (de 1931 a 1936) i l’altre de guerra (de 1936 a 1939) que va donar pas a la dictadura colpista del general Franco.

Programa d’activitats:

  • Fins al 30 d’abril, exposició "Ciutadanes de la República, imatges i condició femenina 1931-1939".

El cartell, per la seva producció fàcil i econòmica, i per la combinació de paraula i imatge, ha estat un mitjà de comunicació cabdal durant el segle XX, amb una significació especial durant la dècada dels 30. Ha representat un instrument idoni per a la comunicació política i la mobilització social i, a la vegada, ha contribuït a difondre i a conformar actituds i valors tot consolidant arquetips humans.

Al Museu Salvador Vilaseca de dimarts a dissabte de 10:00 h a 14:00 h i de 1:00 h a 20:00 h.

Entrada lliure.

  • Dissabtes 10 i 24 d’abril,  a les 12:00 h, visita comentada a "Ciutadanes de la República, imatges i condició femenina 1931-1939", al es Museu del raval de Santa Anna.

Al Museu Salvador Vilaseca, raval Santa Anna, 59.

Activitat gratuïta, amb reserva d’invitacions.

  • Dimecres 14 d’abril obertura de l’exposició "Els primers dies de la II República en imatges".

Destaquen diverses fotografies del que succeí a Reus durant els primers dies d’aquell projecte polític que acabava de néixer, realitzades per diversos fotògrafs locals, com Estanislau Pedrola Rovira «Sandalio», Josep Ferré Andreu o Josep Busquets Fabregat «NIEPCE». L’exposició també mostra imatges d’una filmació excepcional. Es tracta d’una pel·lícula de 17 minuts de durada que forma part de la col·lecció Saludes Rams i que fou recuperada per Jordi Valls Ciré.

Al CIMIR, obert els dijous i divendres, de 17:00 h a 20:00 h, i els dissabtes, de 10:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:00 h, fins al 26 de juny.

Entrada lliure.

  • Dimecres 14 d’abril a les 19:00 h, conferència "90 anys de la proclamació de la República", a càrrec del historiador Joan Navais. Organitzada per la Plataforma Construïm República. Al Centre de la Imatge Mas Iglesias.

Activitat gratuïta, amb reserva d’invitacions.

  • Dimarts 16 d’abril a les 19:00 h, conferència "Dones en guerra. Del front a la rereguarda", a càrrec de Salvador Palomar.

Al Museu Salvador Vilaseca, raval de Santa Anna, 59.

Activitat gratuïta, amb reserva d’invitacions.

  • Dimarts 28 d’abril, a les 18:00 h, conferència "El temps d'unes dones", a càrrec de Dolors Joanpere.

Al Museu Salvador Vilaseca, raval de Santa Anna, 59.

Activitat gratuïta, amb reserva d’invitacions.

Reserva d’entrades 

Es poden reservar entrades o bé a través de la web https://ticket.reuscultura.cat/ o bé directament a la recepció del Museu Salvador Vilaseca (raval de Santa Anna, 59, de dimarts a dissabte, de 10:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:00 h)

Mesures sanitàries

Per tal d’evitar contagis i per a reduir el risc de rebrots des dels Museus de Reus es reforça la prevenció tot mantenint la distancia de seguretat, amb l’ús obligatori de mascareta, la desinfecció de mans, el control de la temperatura corporal i  la ventilació i neteja dels espais.

Cartells de l'exposició

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.