Notes de premsa

Els nanos surten al carrer per repartir el programa de les Festes de Misericòrdia

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 14/09/2018
Cartell Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia

Amb el repartiment del programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec del Xiquet i la Xiqueta de Reus, acompanyats pel Campi, comencen aquest divendres els actes previs de la celebració. Els nanos sortiran des del Barri Sol i Vista i arribaran a la plaça del Mercadal tot repartint el programa.

Aquest serà un cap de setmana ple d'activitats. En destaquen, per un costat la reposició de l'espectacle «Misericòrdia de Reus al Cel», un muntatge estrenat l'any passat amb motiu de la celebració de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i que enguany es repeteix en el marc dels actes commemoratius del centenari de l'Orfeó Reusenc, i que es farà aquest divendres al vespre a La Prioral...

La Trobada de Gegants que es farà aquest dissabte a la tarda serà també un dels actes que es preveu que tingui més assistència. La cercavila gegantera començarà a les 17:30 h i comptarà amb la mulassa d'Olesa de Montserrat, els gegants de la Colla Pessigolla de Valls, els de Martorelles, de Molins de Rei, de Martorell, de Sant, de Castellvell del Camp, els gegants de Masquefa, els de l'Espluga de Francolí, els de Fraga, els de Sant Climent de Llobregat, els de l'Institut Pere Mata i, finalment, els amfitrions, la Mulassa i els Gegants de Reus.

També durant el cap de setmana s'obrirà al públic la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, que es podrà visitar fins al dia 24 de setembre. La inauguració es farà aquest dissabte a les 18:00 h al Jardí de la Casa Rull i estan previstos diferents tallers i exhibicions al voltant de la mostra.

«A Reus Correfoc!» centrarà els actes tradicionals el dissabte al vespre, amb la plantada de les bèsties participants i posteriorment, a partir de les 21:00 h amb el correfoc infantil i, a les 22:30 h amb tot el foc dels diables i les bèsties que prenen part a l'edició d'enguany del correfoc: els Diables de granollers, els de Vilanova i la Geltrú, els del Clot de Barcelona, el Cabrot del Vendrell, la Farnaca de Cambrils, el Drac de la Geltrú, la Tita de Piera, el Bou de Barcelona i tots els de Reus: els Bous de Foc, la Vedella de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra.

D'entre els molts actes previstos per a aquest primer cap de setmana festiu en destaca també aquest diumenge a la tarda la Trobada d'Elements del Seguici Fets per Tu, una iniciativa que enguany, a més, ha inspirat el cartell de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, una creació de Laia Arriols.

Programa d'actes
Divendres 14
18.00 h, des del BARRI SOL I VISTA, repartiment del programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. El Xiquet i la Xiqueta, acompanyats pel Campi, viatjaran en cotxes d’època fins a la plaça del Mercadal tot repartint el programa de festes.

19.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, «Guitarreus, VII Festival Internacional de Guitarra». Concert amb Reckless, banda on la guitarra adquireix dimensions impredictibles, formats en la vella escola de blues,
rock i rock & roll més autèntics. Els seus integrants han compartit escenari amb Ronnie Wood i Keith Richards de The Rolling Stones i Whoppie Goldberg.

19.30 h, a la GALERIA D’ART ANQUINS, inauguració de l’exposició «Origen. La llum de la Sagrada Família, amb Joan Vila-Grau, creador dels vitralls de la Sagrada Família, amb l’actuació de Gerard Marsal.

21.00 h, a LA PALMA, Mostra de Claqué d'Aquí. Professionals del claqué i altres promeses que encara estan en formació ompliran l’escenari amb aquesta modalitat de ball.

21.30 h, al TEATRE BARTRINA, Guitarreus, VII Festival Internacional de Guitarra. Concert amb Ruben Parejo, un dels màxims exponents de les sis cordes en l’àmbit mundial, que oferirà obres del repertori clàssic guitarrístic.

21.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Misericòrdia: de Reus al Cel. Muntatge escènic de cant, música, dansa i teatre que ens porta a reviure la llegenda de la Mare de Déu de Misericòrdia com mai abans, des de l’aparició a la pastoreta fins a la salvació de la vila. L’Orfeó Reusenc escenifica aquest muntatge únic, que compta amb un equip de més de 80 persones entre músics, cantaires, dansaires, actors i tècnics.

Dissabte 15
LA TROBADA DE GEGANTS I A REUS, CORREFOC!
De 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, obertura de la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, que es podrà visitar fins al 24 de setembre.

11.00 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, vermut a càrrec de la Colla Pessigolla.

12.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, Vermulet. El Ball de Cercolets de Reus organitza el seu primer vermut amb l’objectiu de recaptar fons per renovar els cèrcols de les balladores. Formeu part dels nostres cercolets acompanyats de la millor música i un taller per als més petits que ens ajudarà a omplir la plaça de flors!

12.00 h, des del CARRER DE MARTÍ NAPOLITÀ, Correvermut amb el Bou de Reus, el Bou de Valls, el Bou de Barcelona (que celebra els 25 anys de la seva recuperació) i l’acompanyament musical de la banda Bandsonats. La cercavila anirà pels carrers del centre i acabarà a la plaça de la Farinera. A les12.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, plantada de paelles de la Marató Concurs de Paelles, i a les 14.00 h, dinar popular amb tastos de diferents paelles de cuiners dels Països Catalans, enfrontats en un sagnant combat per veure qui s’emporta els premis del jurat especialitzat i per aclamació popular. Després del dinar, sobretaula de ratafies i altres licorets, amenitzat pel grup Fenya Rai (música tradicional i de taverna) i cançó improvisada (garrotins, etc.) amb els Glosadors del Camp i qui pugui. Tiquets anticipats, 12 €, 15 € el mateix dia, que inclouen 5 tastets, amanida, beguda i concert. Venda anticipada de tiquets a la Taverna Despertaferro, Batabat, 3 de 9, Llibreria Gaudí i Fil Cotó. Ofert pel Bou de Reus.

12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural, visita teatralitzada, concert i vermut. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Amb la col·laboració de Vermuts Miró i el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus.

17.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, plantada de la XIX Trobada de Gegants. Amb la participació de la mulassa d’Olesa de Montserrat, les mulasses de Tarragona, els gegants de la Colla Pessigolla de Valls, Martorelles, Molins de Rei, Martorell, Salt, Castellvell del Camp, Masquefa, l’Espluga de Francolí, Fraga, Sant Climent de Llobregat, Institut Pere Mata de Reus i la Mulassa i els Gegants de Reus.

17.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila de la XIX Trobada de Gegants. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindran lloc les ballades de lluïment.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsai a càrrec del professor Josep M. Martínez.

18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, inauguració oficial de la XXIV edició de l’Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, a càrrec de les autoritats municipals.

18.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, XV Concurs de Masclet i Fira de Degustació amb els establiments col·laboradors del Masclet. Per votació popular es triarà el millor Masclet entre tots els participants. Col·labora: Vermuts Miró.

18.30 h, a la PLAÇA D'EVARIST FÀBREGAS, Claqué al carrer, avançament de l'espectacle dels 30 Anys de la Nit del Claqué.

19.00 h, a la PLAÇA DE SANT PERE i FOSSAR VELL, plantada de les bèsties participants de l’A Reus, Correfoc!

20.00 h, al PASSEIG DE PRIM (barri Joan Prim) concert de la Banda Simfònica de Reus, dins el cicle Música als Barris.

21.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, A Reus, Correfoc Infantil!, amb la participació del Drac de Sant Roc Petit de Tarragona, el Drac Infantil Quintifoc de Sant Quintí de Mediona, els Diables Infantils 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet i, de Reus: el Ball de Diables infantil, el Drac petit i la Cabra petita. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer del Vidre, placeta dels Argenters, carrer de Donotea, carrer d’Aleus, carrer de Rosich, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer de la Presó, carrer de l’Hospital, Absis, carrer de les Peixateries Velles, Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, 30 Anys Nit de Claqué. Enguany, per commemorar l’aniversari, amb la participació de pràcticament totes les companyies joves de claqué de Barcelona i, com a representació de tots els ballarins internacionals que han participat durant aquests anys, Josh Hilberman, ballarí americà referent en el món del claqué. Reus és un referent d’aquesta especialitat al nostre país, ciutat que ha acollit els millors ballarins del món actuant i/o realitzant classes.

22.00 h, a la PLAÇA D’ANTONI GAUDÍ (barri Xalets Quintana) concert de jazz-swing amb Sax Ars Band, dins el cicle Música als Barris.

22.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL i amb el mateix recorregut que l’A Reus, Correfoc Infantil; A Reus, Correfoc!, amb la participació dels Diables de Granollers, el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, els Diables del Clot, el Cabrot del Vendrell, la Farnaca de Cambrils, el Drac de la Geltrú, la Tita de Piera, el Bou de Barcelona, i de Reus: els Bous de Foc, la Vedella de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra.

Diumenge 16
8.30 h, al CONCESSIONARI SEAT BAYCAR SAU (c. de Recasens i Mercadé 61, Polígon AgroReus), XXV Concentració Nacional de Seat i Clàssics.

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsai adreçats a afeccionats.

13.00 h, a la PLAÇA DE GABRIEL FERRATER (barri Fortuny), ballada de sardanes amb la Cobla Reus, dins el cicle Música als Barris.

13.00 h, al CARRER DEL MONCAYO (barri LMontserrat), concert de rumba amb La Klave, dins el cicle Música als Barris.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de formació i modelatge d’un bonsai a càrrec del professor Francesc Giner.

17.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inscripcions de la Trobada d’Elements del Seguici Fets per Tu. Si ets fan del seguici de Reus, fes-te el teu element o vesteix-te com el teu ball preferit i llueix-te per Misericòrdia! És ben fàcil: tisores, pega, cartró... o qualsevol altre material. Si vols participar-hi i per a més informació, entra a www.canalreustv.cat i segueix les instruccions. Col·labora: Canal Reus TV.

18.30 h, inici de la cercavila de la Trobada d’Elements del Seguici Fets per Tu pel centre de la ciutat. Recorregut: carrer Major, carrer de les Peixateries Velles, Absis, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de les Galanes i plaça del Mercadal.

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació teatral Anda mi madre, a càrrec de la companyia Torralba Teatre de Tarragona. Preus: 8 €, socis 6 €, i acompanyant de soci 7 €.

19.30 h, al CARRER DE L’ESCULTOR MODEST GENÉ (barri Horts de Miró), ball folk amb Faktoria Folk, dins el cicle Música als Barris.

20.00 h, al MAS CARANDELL (barri Gaudí), concert de la Banda Simfònica de Reus, dins el cicle Música als Barris.

20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert d’orgue a càrrec de l’Ensemble Vila-seca i Miquel González.

21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, cantada d’havaneres amb el grup Sons del Mar i Les Veus de Reus. El Grup Cultural de Misericòrdies de Reus ens oferirà, a la mitja part, el Tronat (vermut Miró cremat).

Cartell Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.