Notes de premsa

Els premis FPCAT 2019 a les bones pràctiques d’FP, guardonen la Fundació INFORM, titular del Programa SEFED, que actualment vicepresideix Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 14/07/2020
Fundació Inform

Demà dimecres 15 de juliol, a les cinc de la tarda, via telemàtica, el conseller d’Educació i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, realitzarà el lliurament de guardons de la primera edició dels Premis FP CAT 2019, a les bones pràctiques en el camp de la formació professional, que convoca el Consell Català de la Formació Professional.

Una de les entitats guardonades en aquest certamen és la Fundació INFORM, dedicada a la formació professional per a l’ocupació, que des de 1987 és titular del Programa SEFED, el qual mitjançant la metodologia de la simulació d’empreses ofereix formació professionalitzadora en l’àmbit de l’administració i gestió, i que és també responsable de la Xarxa SEFED a l’Estat espanyol, amb més de 310 empreses simulades en funcionament.

L’Ajuntament de Reus forma part del patronat de la Fundació INFORM des de 1995, any en que es va impartir per primer cop a Mas Carandell el SEFED, programa ocupacional de formació de personal administratiu. Tot just  actualment el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats Alonso, n’és vicepresident d’aquest patronat. Prats recorda que a l’octubre farà 25 anys que es desenvolupa el SEFED a Mas Carandell, aquest programa caracteritzat per recrear una empresa dins de l’aula com eina pedagògica, el qual ha tingut sempre unes bones xifres d’inserció laboral, i pel qual haurien passat al voltant de 2000 alumnes en aquest quart de segle.

La presidència del patronat de la Fundació INFORM l’ostenta en l’actualitat la 2a tinenta d’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Blanca Padrós Amat.  A més en són patrons les següents entitats de Catalunya: El Prat de Llobregat, Escola Pia de Catalunya, Girona, Lleida, Manlleu, Molins de Rei, Rubí, Sabadell, Sant Pere de Ribes, Tarragona, Tortosa, Vall del Tenes, Valls, Vendrell i Vilafranca del Penedès. Les primeres empreses simulades, cal recordar, van néixer als municipis de Sant Pere de Ribes i Vilafranca.

Els Premis FPCAT 2019 es convoquen en tres categories: trajectòries individuals, de centres formatius, i d'empreses i altres entitats. La fundació INFORM es troba en aquesta darrera categoria, i rebrà el reconeixement, juntament amb altres tres organitzacions, consistent en un diploma i un guardó acreditatiu.

L’acte públic de lliurament de premis, previst inicialment per finals de març i ajornat a causa de la COVID19, es retransmetrà en directe pel canal YouTube del Departament d’Educació.

sneakers
Fundació Inform
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.