Notes de premsa

Els reusencs podran guanyar premis durant la Setmana de Prevenció de Residus amb el concurs telemàtic ‘Tu fas el canvi!’

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 19/11/2020
RP Concurs Tu fas el canvi
Cartell Tu Fas el Canvi
RP Concurs Tu fas el canvi

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, s'adhereix un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020, que té lloc del 21 al 29 de novembre, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la prevenció dels residus que es generen. Amb aquest objectiu, i per tal de donar a conèixer la importància de reduir aquest volum de residus, el consistori engega el concurs telemàtic de preguntes 'Tu fas el canvi!', entre el 19 i el 29 de novembre, amb el patrocini de Decathlon Reus.

Amb un total de 10 preguntes, i 4 possibles respostes, la regidoria de Medi Ambient encoratja a la ciutadania de Reus a participar i conèixer estratègies i accions sostenibles per a la reducció dels seus residus. Daniel Rubio explica que “aquesta activitat lúdica vol contribuir a un canvi en el comportament quotidià pel que fa al consum, producció, estalvi i reciclatge”.  “Si el reciclatge és important, reduir els residus en origen ho és encara més i actualment tenim al nostre abast molts tipus de productes que ens permeten reduir els residus, com ara ampolles reutilitzables, carmanyoles i embolcalls o les botigues de venda a granel, per citar alguns exemples”, afegeix.   

Com participar

El concurs s’organitza mitjançant la plataforma Kahoot. Per participar caldrà accedir a: https://cutt.ly/tufaselcanvi, o mitjançant el codi PIN 05658855 al cercador de jocs de kahoot.it o l’app mòbil, on també és podrà trobar amb etiqueta: #TuFasElCanvi.

Els participants podran optar a entrar al sorteig de 2 bicicletes plegables amb casc, per part de Decathlon Reus, com a patrocinador; i tres lots de productes de neteja i cosmètica natural, lliure de plàstics; per part de la botiga de Reus 'Em fa el pes', com a col·laboradora.

Per entrar al sorteig caldrà estar empadronat/da a Reus i concursar ingressant com a ‘nickname’ (nom d’usuari) algun dels utilitzats a les següents xarxes socials: Facebook, Twitter o Instagram. El joc permet fins a 15 caràcters de nickname. En cas de participar amb un nickname més llarg i que al joc quedi tallat/incomplet, l’usuari pot enviar un correu a reusciutatmediambient@gmail.com indicant com a motiu de correu el nickname sencer. Aquest correu només està destinat per al concurs i en cap cas constitueix un email vàlid de contacte amb la Regidoria de Medi Ambient.

Un cop finalitzat el termini del concurs, la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus informarà dels resultats i farà un sorteig públic per conèixer els guanyadors, amb els quals contactarà mitjançant aquella xarxa social corresponent al nom d’usuari amb que hagin concursat.

Prevenció de residus

L’any 2019 la ciutat de Reus va produir 47.872,16 tones de residus que representen un total de 459 kg a l’any per habitant. La mitjana de Catalunya per aquest mateix període va ser de 526 kg per habitant any.

L’any 2007 es va arribar a la màxima producció de residus a Reus, amb 563 kg/ hab/ any, per tant, es van generar més de 100 kg de residus per persona més que l’any passat.

La producció de residus va sovint lligada al factor econòmic i és un indicador del creixement econòmic i demogràfic d’un territori, mitjançant una major sensibilització ambiental cal ser capaços de trencar aquest vincle.

 

RP Concurs Tu fas el canvi
Cartell Tu Fas el Canvi
RP Concurs Tu fas el canvi
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.