Notes de premsa

Els Tastets d'ofici, una experiència pilot a tres instituts de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 19/08/2003

Els Tastets d'ofici és una experiència pilot que es posarà en marxa el curs 2003-2004 com un crèdit variable que s'impartirà a l'ensenyament secundari obligatori (ESO). En un primer moment, la iniciativa es durà a terme als IES Salvador Vilaseca, Gabriel Ferrater i Josep Tapiró, però l'objectiu és estendre aquest projecte els propers cursos acadèmics als altres IES de la ciutat.

Arran d'una proposta del programa transversal per a joves, l'Àrea d'Educació i Família, i els instituts Salvador Vilaseca, Gabriel Ferrater i Josep Tapiró, posaran en marxa al setembre el projecte de crèdits d'aprenentatge pràctic, anomenat Tastets d'ofici, adreçat als joves d'entre 13 i 15 anys amb l'objectiu d'iniciar-los en diferents oficis.

La proposta inicial consta de diversos tallers que permetran als joves conèixer de prop el món de la jardineria, la construcció (que inclou pintura i fusteria) i la cuina. A la llista cal afegir-hi el taller de circulació, en què es prepararà als joves amb la formació teòrica i pràctica necessària per obtenir el permís de motocicleta. La prova pilot preveu treballar amb grups reduïts, de 12 alumnes com a màxim. Està previst que en total hi participin uns 70 alumnes dels tres centres.

L'educació integral i l'ocupació són els eixos d'actuació d'aquest projecte, que té com a objectiu la iniciació en l'aprenentatge pràctic de diferents oficis i, a la vegada, oferir als alumnes la possibilitat d'aconseguir l'èxit formatiu en les àrees fonamentals de l'ensenyament secundari obligatori. A més, els Tastets d'ofici ofereixen als alumnes la possibilitat d'adquirir hàbits laborals, necessaris per conèixer de primera mà què suposa treballar i preparar-se per l'entrada al mercat laboral.

Aquesta és només la primera fase d'un projecte que -segons els resultats obtinguts- es podria ampliar a diferents oficis i col·laborar amb associacions professionals i gremis de la comarca, pensant sempre en els casos d'alumnes que presentin dificultats acadèmiques però que estiguin motivats per l'aprenentatge d'un ofici.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.