Notes de premsa

Entitats de Reus i la URV desenvolupen 21 projectes sorgits del Primer Mercat de Projectes Socials de Catalunya

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 16/03/2015
Foto de la roda de premsa

Entitats de Reus i la Universitat Rovira i Virgili desenvolupen 21 projectes sorgits del Primer Mercat de Projectes Socials de Catalunya organitzat conjuntament entre la URV i la regidoria de Participació i Gent Gran el mes d’abril de l’any passat. De les 58 propostes presentades al mercat s’han materialitzat 21 projectes de 16 entitats.

Actualment, alguns d’aquests projectes ja han finalitzat i d’altres s’estan portant a terme, amb satisfacció de tots els actors implicats: professorat, estudiantat i membres de les entitats, així com la regidoria de Participació i Gent Gran de l’Ajuntament de Reus i la Universitat Rovira i Virgili, com a institucions organitzadores del programa.

El 24 d’abril de 2014, la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili va acollir el Primer Mercat de Projectes Socials de Catalunya. Aquell dia 33 entitats de la ciutat van presentar 58 projectes a l’estudiantat i al professorat. La finalitat era proposar als estudiants i professors de la Universitat aquests projectes com a possibles treballs de Fi de Grau o de Màster en el context del Programa d’Aprenentatge Servei. Per la Universitat va ser una oportunitat d’impulsar aquest programa i per la regidoria, una manera innovadora de donar suport a les entitats per tal que puguin portar a terme amb més facilitat i rigor les seves activitats.

Els projectes desenvolupats són els següents:

 • Reial Aeroclub de Reus: “Disseny del Museu de l’Aeroclub”.
 • Associació Cultural Casal Despertaferro: “Elaboració d’un pla pedagògic per dinamitzar el Casalet”, “Moviments socials i dret”, “Estudi sobre el cooperativisme i l’economia social”, “Anàlisi de l’entramat del Casal” i “Cooperativa Som Energia”.
 • Associació Asperger: “Estudi d’estratègies d’adaptació metodològica en l’aprenentatge de nois/es amb Asperger”.
 • Associació Excursionista de Reus: “Aplicació per a dispositius mòbils sobre vies ferrades”.
 • Associació KastigA2 - Associació de veïns Sant Jordi – Associació ArtSalud: “Taller lúdic d’aeris”.
 • Associació de Parkinson de les Comarques de Tarragona: “Estudi sobre la relació entre emocions i comportament corporal en persones afectades de Parkinson” i “Estudi sobre la relació entre el Parkinson i altres trastorns de salut mental”.
 • Associació de Veïns Barri Immaculada: “Disseny d’una via verda”.
 • Associació de Veïns Sant Jordi: “Estudi socio-demogràfic del barri i pla de participació ciutadana”.
 • Càritas: “Propostes i eines per a millorar la comunicació i organització entre Càritas Parroquials”.
 • Fundació ECOM: “Anàlisi dels elements que incideixen en la inserció laboral de les persones amb discapacitat física”. 
 • SECOT-Tarragona (Voluntariat Sènior d’Assessorament Empresarial): “Estudi sobre emprenedoria social”.
 • Taller Baix Camp: “Estudi sobre l’envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual”.
 • Associació de Veïns Barri El Pinar: “Estudi sobre les repercussions ambientals i sobre la salut de les torres d’alta tensió al barri El Pinar”.
 • Fundació Pere Mata: “Projecte transversal de lluita contra l’estigma”, “Qüestions jurídiques de les pràctiques en contextos laborals reals de persones amb discapacitat” i “Estudi sobre l’impacte econòmic en la inserció laboral de persones amb malaltia mental severa”.

El Programa d’Aprenentatge Servei (APS) de la URV
El Programa d’Aprenentatge Servei (APS) de la URV està institucionalitzat a la Universitat des del febrer de 2012. Es tracta d’una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo (Puig & Palos). A través del Programa d’APS, l’estudiantat i professorat de la URV col·laboren amb entitats de tota la província de Tarragona desenvolupant projectes de naturalesa social, cultural i ambiental.

Foto de la roda de premsa
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.