Notes de premsa

Entra en funcionament la nova versió del www.reus.net

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 28/06/2004

Des d’avui dilluns, 28 de juny, i coincidint amb la celebració de la Festa Major de Sant Pere, entra en funcionament la nova versió del web de l’Ajuntament de Reus, www.reus.net. El nou lloc web és el resultat d’un procés de reestructuració important a partir dels conceptes de senzillesa, utilitat, atracció i dinamisme.

La nova web neix amb l’objectiu de convertir-se en una porta oberta a la ciutat a través de la xarxa a partir de la seva concepció de mitjà corporatiu, que incorpora àmplia i detallada informació de totes les àrees municipals. El disseny de la web respon a les directrius de la imatge corporativa municipal aprovada l’any 2003.
Entre les novetats, destaca la incorporació d’una portada més informativa, amb l’aparició de notícies actualitzades cada dia (es pot llegir el títol i l’entradeta i s’accedeix a tota la informació completa, que es pot enviar a través del correu electrònic o imprimir) i la informació meteorològica a temps real (temperatura, temps que fa, humitat i velocitat del vent). Coincidint amb l’aparició de la informació del temps, s’amplia la imatge que una webcam ofereix en directe de la plaça del Mercadal.
Des de la pàgina principal també es pot accedir directament a totes les àrees municipals i a l’agenda de la ciutat, que s’actualitza un mínim de dos cops per setmana.
Serveis a Internet
També es prioritza l’accés als serveis i tràmits municipals es poden fer a través de la xarxa amb un link més destacat a la pàgina principal. A hores d’ara, es poden realitzar els següents tràmits on line: sol·licitar el volant d’empadronament i inscriure’s a les activitats d’estiu per a infants i joves, tant a les que organitza directament l’Ajuntament com les que depenen d’entitats i associacions de la ciutat. Una novetat recent en aquest camp i gràcies a l’acord amb el Col·legi d’Advocats de Reus i CATCERT (Agència Catalana de Certificació), és que els advocats de la ciutat poden presentar recursos a través de la xarxa perquè la web els permet utilitzar la signatura digital certificada.
A més, www.reus.net permet descarregar més de 1.000 documents, tots els impresos disponibles a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). A simple vista aquesta quantitat pot semblar molt alta, però l’Ajuntament té disponible a la xarxa totes les instàncies necessàries per la seva relació amb la ciutadania, de manera que es disposa d’una instància detallada per cada cas, fet que estalvia trucades i viatges a l’OAC.
La pàgina també disposa d’un cercador restringit a la informació de l’Ajuntament i als tràmits municipals a través de la base de dades creada pel propi Ajuntament.
30.000 visites al mes
El maig d’enguany, la pàgina ha rebut al voltant de 30.000 visites, xifra força superior a les 17.500 del maig de 2003.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.