Notes de premsa

Exposició d'art electrònic i digital "Orígens" a Cal Massó

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 26/05/2022

Del 27 de maig al 23 de juliol el Centre d’Art Cal Massó de Reus acollirà “Orígens” una exposició d’obres d’art electrònic i digital de la Beep Collection, comissariada per Roberta Bosco i Stefano Caldana, amb Vicente Matallana com a director del projecte.

La mostra, que s’emmarca en la programació de l’ISEA 2022, el 27è International Symposium on Electronic Art, que se celebra a Barcelona del 10 al 16 de juny, presenta noves produccions i obres fundacionals de l’art electrònic i de la Beep Collection.

“Orígens”, el principal esdeveniment de l’ISEA expandit al territori
La mostra remet a la idea del naixement des de diferents perspectives a través d’algunes de les obres fundacionals d’aquesta col·lecció pionera i de peces fonamentals per al desenvolupament de l’art electrònic, que Beep Collection ha anat rescatant i restaurant, per posar en valor el llegat de creadors precursors, que formen ja part de la història de l’art contemporani com Peter Weibel, Marcel·lí Antúnez i Antoni Abad.

“Orígens” constitueix també un marc temporal, que acosta el públic a la pròpia evolució com a espècie i al desenvolupament imparable de la vida en la seva més àmplia expressió. Algunes de les obres que hi ha exposades a Cal Massó aprofundeixen en conceptes com la identitat o l’aparença (a través de Joan Fontcuberta i Pilar Rosado o Rafael Lozano-Hemmer), la vida i la natura (Marina Núñez y Robertina Šebjanič), els records i la memòria (Eduardo Kac o Ken Matsubaro) i la intel·ligència artificial i les percepcions de la realitat a través dels sentits i del cos humà (Ricardo Iglesias y Gerald Kogler, Albert Barqué-Duran y Marc Marzenit o Anaisa Franco).

També hi ha peces que aborden els entorns matèrics i còsmics com Rain beats de Josecarlos Flórez, la nova producció realitzada gràcies a la beca de la Fundació Privada Reddis de Reus, que s’estrena aprofitant aquesta ocasió.

Artistes participants
La relació de tots els artistes que participen a l’exposició és la següent: Antoni Abad, Eugenio Ampudia, Marcel·lí Antúnez, Albert Barqué-Duran y Marc Marzenit, Josecarlos Flórez, Joan Fontcuberta & Pilar Rosado, Anaisa Franco, Paul Friedlander, Ricardo Iglesias y Gerald Kogler, Eduardo Kac, Rafael Lozano-Hemmer, Ken Matsubara, Marina Núñez, Robertina Šebjanič, Stefan Tiefengraber, Eric Vernhes i Peter Weibel.

Mapping a Casa Navàs
La mostra inclou un mapping a càrrec de l’artista Alba G. Corral, que animarà la façana de la Casa Navàs, a la plaça del Mercadal, amb els elements decoratius de l’interior modernista de l’edifici. El mapping es farà el mateix dia de la inauguració, el cap de setmana següent i també els dies de l’ISEA (del 10 al 16 de juny).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.