Notes de premsa

Exposició «Els jocs del avis: les joguines del museu»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 12/12/2013
Una de les peces de l'exposició

El Museu de Reus (raval de Santa Anna, 59) presenta des d’aquest dijous, 12 de desembre, l’exposició «Els jocs dels avis: les joguines del museu», que mostrarà la interessant col·lecció de joguines que conserva el museu. L’exposició es podrà visitar fins al dia 11 de gener.

La col·lecció de joguines del Museu de Reus ha crescut darrerament tant qualitativament com quantitativa, gràcies a les persones i famílies que de manera desinteressada han cedit o han donat les joguines amb què jugaven els seus avis, els seus pares o les seves pròpies de quan eren infants.

L’exposició es divideix en diversos àmbits segons la tipologia de les joguines. En un dels àmbits s’hi poden trobar aquelles que reprodueixen en miniatura el món dels adults i amb les quals també es marcaven els rols de gènere entre els infants: s’hi poden trobar les nines amb els seus complements, cotxes de llauna, ninos diversos, joguines d’escena... El muntatge també inclou jocs de taula i jocs de moviment.

Entre les diferents tipologies de joguines s’hi poden veure la típica fireta que reprodueix el parament de la cuina, o reproduccions en miniatura d’un coixí de fer puntes, gàbies d’ocell, mobles... Particularment interessant és una col·lecció de cotxes de llauna amb el seu garatge dels anys 1920, o un teatre complert, de l’any 1929, amb tots els elements necessaris per representar les obres de teatre (decorats, personatges, entrades i dos llibrets), així com un projector de cinema infantil dels anys 1940. Entre els jocs de taula destaca un joc de naips complert de l’any 1800 i imprès a Reus.

L’exposició és completarà amb un total de 37 fotografies del fons de l’Institut Municipal de Museus que van des de principis del segle XX fins als anys 1970, en les quals els protagonistes són els nens, les joguines i els jocs. L’exposició inclourà també fragments de textos memorialístics d’Eduard Toda (1988), Pere Cavallé (1923), un d’ànonim de 1923 i de Xavier Amorós (1936-1939), on expliquen com, amb què i on jugaven.

Conferència inaugural

Aquest dijous, 12 de desembre, a les 19:00 h al mateix Museu, es farà una conferència inaugural de l’exposició. La conferència es titula «Joguines: un món d’il·lusió, un món de somni», i anirà a càrrec de l’educadora i directora de l’Escola Bressol Municipal El Lligabosc, Núria Saló Jubany. Saló parlarà del joc com a procés d’aprenentatge per als infants. Aquesta activitat, així com el conjunt de la mostra, es fan en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp.

Una de les peces de l'exposició
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.