Notes de premsa

Exposició sobre la figura del periodista Lluís Carandell a la Biblioteca

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 26/06/2006

Dimarts, 27 de juny, s’inaugura a les 19:00 h, a la Sala Central de la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós, l’exposició «Lluís Carandell, periodista», comissariada per l’escriptor Ignasi Riera.

Hi assistiran Lluís M. Pérez, alcalde de Reus, Xavier Filella, tinent d’alcalde de Cultura, Ignasi Riera, comissari de la mostra i Eloísa Jäger i Asun Carandell, esposa i germana de Lluís Carandell, respectivament.
«Lluís Carandell Periodista» vol mostrar les diferents facetes del personatge, posant de relleu el seu vessant més humà. Al costat dels textos escrits, l’exposició ofereix també múltiples fotografies, imatges televisives i fragments de tertúlies radiofòniques, activitats que van convertir Lluís Carandell en un personatge públic.
La mostra es podrà visitar fins al 31 de juliol, de dilluns a divendres, en horari de 10:00 h a 14:00 h.
Lluís Carandell
Lluís Carandell va néixer a Barcelona el 1929 i va morir a Madrid el 29 d’agost de 2002. Les seves cendres estan enterrades a Atienza (Guadalajara). Va estudiar la carrera de Dret a Madrid, encara que la seva vocació era ser periodista. El 1952 va començar a exercir el periodisme com a redactor d’El Correo Catalán, de Barcelona. Aquest va ser l’inici de cinquanta anys de professió.
Va ser corresponsal en llocs tan diversos com Egipte, Islàndia, Grècia, Berlín, Singapur, l’antiga URSS i Portugal. Entre la seva nodrida obra —més de quaranta títols publicats— es troben les experiències viscudes en aquests països, com en el llibre «Oriente Medio tiene la palabra».
Les seves cròniques parlamentàries el van fer molt popular. La seva personalitat culta i irònica va saber reflectir en «El show de sus señorías» l’ambient i suculentes anècdotes dels polítics al Congrés dels Diputats i també del Parlament Europeu.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.