Notes de premsa

Fira de Sant Jaume 2006

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 18/07/2006

El Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus, amb l’objectiu de mantenir una de les tradicions més antigues del calendari festiu de la ciutat, organitza la tradicional Fira de Sant Jaume, que aquest any celebra el 663 aniversari, ja que va ser l’any 1343 quan el rei Pere III va atorgar a la ciutat de Reus la concessió per organitzar la fira. En l’actualitat la Fira de Sant Jaume de Reus és un dels certàmens més antics del calendari firal de Catalunya. La inauguració de la Fira tindrà lloc el divendres 21 a les 20:30 h a la plaça d’Anton Borrell del Parc de Sant Jordi.

La Fira es farà del 21 al 23 de juliol al Parc de Sant Jordi de 18:00 h a 24:00 h, excepte el diumenge, que tanca a les 23:00 h.
Amb l‘organització d’aquest certamen, el Patronat vol posicionar la Fira de Sant Jaume com un esdeveniment lúdic, com la «Fira de nit a Reus» on els ciutadans i visitants poden gaudir d’una extensa programació d’actuacions per a totes les edats, realitzar degustacions de productes típics, i gaudir dels sopars a la fresca.
Les principals activitats organitzades amb motiu de la Fira de Sant Jaume 2006 són les següents:
Fira del cavall
Hi haurà cavalls de diferents ramaderies i diferents centres d’equitació de la demarcació. Al llarg de la Fira es realitzaran tot un seguit d’exhibicions i espectacles eqüestres al picador situat a la plaça d’Anton Borrell del recinte firal.
Destaca l’espectacle nocturn que tindrà lloc el dissabte i el diumenge a la nit, Cròniques eqüestres, que organitzen els Amics del Cavalls del Baix Camp i Llop’s Teatre. Durant tots els dies de la Fira, els més petits podran gaudir d’un passeig en poni.
10a Cursa de Portadors de Sacs d’avellanes, Gran Premi “Unió”. Trofeu “Xola”
Un dels actes més destacats i més genuïns de la Fira de Sant Jaume de Reus, on els participants es carreguen un sac d’avellanes de 58 kg a l’esquena per completar un itinerari d’uns 850 m aproximadament. En aquesta edició la cursa es desenvoluparà a l’avinguda de Sant Jordi.
Menú de degustació de la Fira de Sant Jaume
Elaborat i servit pels propis ramaders i productors de la zona, comprant el tiquet es podran degustar les especialitats de corder, porc, conill i postres que presenten i cuinen els mateixos productors. El preu del tiquet del menú és de 10  i aquesta àrea de degustació estarà ubicada a la plaça de l’Univers. Organitzat per l’Oficina Comarcal d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat.
Espectacles de Nit i Ball del Gegants i del Lleó de Reus
A l’escenari de la plaça de l’Univers, i com és habitual a la Fira, cada nit i haurà un espectacle. El divendres a les 22:00 h, per primera vegada a la Fira, es realitzarà un espectacle de dansa oriental que anirà a càrrec del grup Tribelly Dance. El dissabte hi haurà una exhibició de balls de saló a càrrec de l’Escola de ball New York de Reus i el diumenge tindrà lloc la tradicional cantada d’havaneres, que aquest any anirà a càrrec del grup Veus de Reus. En aquesta plaça, cada tarda, hi haurà la ballada dels Gegants i del Lleó de Reus, acompanyats de la Cobla Ciutat de Reus.
Exposició de Carrutages al Palau de la Fira
Com a novetat, a la sala 3 del Palau firal (entrada per la plaça de l’Univers) es podrà visitar una interessant exposició de carruatges i de carros, amb compra-venda. En el mateix espai s’ubicaran diferents associacions relacionades amb el món del cavall, com la Federació Catalana dels Tres Tombs, que informaran de les seves activitats.
Zona D’atraccions Firals I Mostra d’art
A la plaça de la Llibertat, hi haurà la zona d’atraccions de fira per als més petits, i a plaça de l’Univers, es realitzarà per segon any consecutiu la MOSTRA D’ART, que organitza l’Associació reusenca d’artistes (ARA) i en la que els diferents participants exposaran les seves obres. Aquesta associació reuneix 104 artistes de Reus i rodalies i realitza exposicions col·lectives amb regularitat.
La Fira de Sant Jaume 2006 compta amb una seixantena d’expositors comercials de diferents sectors (artesania, alimentació, llar, cavalls, entitats, automoció...) procedents principalment de Catalunya.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.