Notes de premsa

Formació de manipulació d’aliments pels usuaris del programa de Gestió Alimentària per la recuperació d'aliments frescos

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 17/12/2012

Des de l’àrea de Benestar Social s’han iniciat unes sessions de formació per als beneficiaris que reben els aliments del programa de Gestió alimentària de recuperació d’aliments frescos per a persones sense recursos. L’objectiu d’aquestes sessions és que les persones que rebin els aliments sàpiguen com conservar-los i manipular-los posteriorment, per treure el màxim profit dels productes rebuts.

Una dietista realitzarà tres sessions de dues hores cada una amb grups d’entre 12 i 15 persones, on explicarà, a través de tallers de cuina, les dietes més adequades segons les edtas dels membres de la família, l’aprofitament dels aliments que els hi arriben del programa i la manipulació que han de fer perquè no se’ls hi facin malbé, i els puguin conservar millor. En els continguts d’aquestes formacions hi ha col·laborat l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i durant aquestes primeres sessions inspectors de l’Agència de Salut Pública seran presents a les formacions.

Aquests tallers de cuina es realitzaran als usuaris de cada una de les entitats que participen en la distribució dels aliments del programa de Recuperació d’Aliments Frescos. Aquesta és una segona fase de formació del projecte, ja que en els seus inicis ja es van realitzar tot un seguit de cursos als voluntaris de les entitats que distribuïen els aliments entre les persones sense recursos.

La regidora de l’àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, exposa que «amb aquests tallers de cuina arribem al destinatari final de tot el programa, i donem tots els elements perquè sàpiguen com manipular i cuinar els aliments i aprofitar-los al màxim».

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.