Notes de premsa

GALERIA FOTOGRÀFICA | Les Completes de Sant Pere 2020

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Diumenge, 28/06/2020

La vigília de la Festa Major de Sant Pere 2020 s'ha viscut enguany a través d'internet, de les xarxes socials i l'emissió en streaming dels actes principals, amb un programa que s'ha adaptat a la situació excepcional per la Covid-19. 

Amb la voluntat de mantenir en la mesura del possible l’essència d’aquelles activitats més solemnes i que formen part de la celebració, s'ha transmès des de l'interior de la Prioral de Sant Pere, l'Ofici de Completes i l'acte tradicional de les Tres Claus.

Ha estat presidit per Mn. Víctor Mosquera Ramos, vicari de la prioral i la Puríssima Sang, i rector de la parròquia de l’Assumpció d’Alcover, amb l’antiga capa pluvial, peça reservada per a aquest acte, confeccionada i regalada a la prioral durant la primera meitat del s. XX per Marià Fortuny Madrazo, fill de l’il·lustre pintor reusenc Marià Fortuny. 

Com és tradició, s'ha fet l'obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna són custodiades pel prior, l’alcalde i un dels preveres de l’Arxiprestat, tot i que antigament era guardada pel síndic de la Comunitat de Preveres. Durant la celebració s'han escoltat els goigs i l’himne de Sant Pere, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral. I tot seguit, el Toc General de Festa.

Vegeu les principals imatges que ha deixat la celebració de Completes del 28 de juny de 2020, vigília de Sant Pere.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.