Notes de premsa

Gestió Alimentària de Reus rep 500 kg de bròquil procedents de la segona espigolada organitzada per la Fundació Espigoladors

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 7/05/2020
Espigolada de bròquil de la Fundació Espigoladors

El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, liderat per la Regidoria de Benestar Social, ha rebut 500 kg de bròquil procedents de la segona espigolada organitzada per la Fundació Espigoladors aquest mes de maig al Camp de Tarragona. Aquesta activitat solidària es va fer ahir, 6 de maig, en un camp de Cambrils de la Cooperativa d'Artesa de Segre. El Taller Baix Camp va anar a recollir el bròquil espigolat que aquesta setmana s'inclourà en els lots d'aliments repartits per la Xarxa de Distribució d'Aliments i en les carmanyoles repartides pel Menjador Social de Reus destinats a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. L'1 de maig, el programa va rebre 450 kg de fonoll i 25 caixes d'espinacs d'una primera espigolada feta també a Cambrils.

La Regidoria de Benestar Social ha col·laborat amb les dues espigolades, repartint el menjar entre les famílies que ho necessiten, derivant-hi persones registrades per fer de voluntàries durant l'actual situació d'emergència social i sanitària i el Taller Baix Camp encarregant-se del transport del producte recollit. En concret, 18 persones voluntàries, 5 de les quals de Creu Roja, es van apuntar per participar en aquesta segona espigolada.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, espera que es puguin fer més espigolades en un futur: "Aquesta pràctica, que s'emmarca en l'àmbit de l'aprofitament alimentari, és gratificant per a tothom: la pagesia evita llençar menjar apte per al consum humà, les famílies en situació de vulnerabilitat poden alimentar-se de manera saludable i la societat en general percep que es fa un ús responsable dels recursos".

En total, en aquesta segona espigolada es van recollir 900 kg de bròquil i 350 kg de pastanagues. En aquesta ocasió, la Fundació Espigoladors també ha donat una part del producte recollit a "Comer contigo", una iniciativa solidària del diari La Vanguardia que reparteix uns mil dinars cada dia.

La Fundació Espigoladors és una empresa social que treballa per l'aprofitament alimentari a partir de la recollida de fruites i verdures de la pagesia local que són descartades del circuit comercial.

Espigolada de bròquil de la Fundació Espigoladors

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.