Notes de premsa

Gestió Alimentària de Reus rep una donació de 1.370kg d’aliments de bonÀrea i CaixaGuissona

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 21/05/2020
Donació de Bon Area al Programa de Gestió Alimentària

El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, liderat per la Regidoria de Benestar Social, ha rebut aquest dijous, 21 de maig una donació de bonÀrea i CaixaGuissona amb productes alimentaris i també cuinats procedents dels bufets-restaurants de bonÀrea, localitzats a Guissona, Jorba, Torrefarrera i Reus, que ara estan tancats. Els 1.370 kg d’aliments donats s’inclouran en els lots d’aliments que reparteix la Xarxa de Distribució d’Aliments del programa, destinats a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. bonÀrea és una empresa que promou la responsabilitat social i l’economia circular. A més, amb motiu de la situació d’emergència social i sanitària generada per la Covid-19 està portant a terme diverses col·laboracions i accions socials com donacions d’aliments, aportacions econòmiques a la investigació sanitària o suport a col·lectius especials.

A principis de març, les entitats socials que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments atenien a 937 famílies i 2.864 persones. En concret, des del 16 de març fins al 15 de maig, 641 noves famílies han demanat suport alimentari i es beneficien de la Cistella Covid creada pel Pla de Xoc Alimentari que va posar en marxa l’Ajuntament de Reus a finals d’abril. Aquestes noves derivacions a la xarxa de distribució d'aliments motivades per l'emergència social i sanitària suposen un increment d’un 60% en dos mesos.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, fa una valoració molt positiva d'aquesta nova col·laboració i espera que hi puguin haver més donacions en un futur: "Per això, vull agrair públicament aquest gest solidari, inscrit en l'àmbit de l'aprofitament alimentari, de bonÀrea. Iniciatives socials com aquestes, en què una gran empresa alimentària evita llençar menjar apte per al consum humà que serveix per alimentar a famílies en situació de vulnerabilitat, són un bon exemple que entre tots ens en sortirem, ja que estem fem un ús responsable dels recursos”.

Es necessiten nous donants
A partir de la segona quinzena de març, ha augmentat la demanda d’aliments de forma ràpida i considerable. Per això, qualsevol empresa o organització que vulgui donar menjar es pot posar en contacte amb la Regidoria de Benestar Social a través del correu electrònic [email protected] o del número de telèfon 977 010 034.

Donació de Bon Area al Programa de Gestió Alimentària

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.