Notes de premsa

Gestió Alimentària rep pots de compota, fonoll i caixes d'espinacs de la Fundació Espigoladors, que organitza una nova espigolada dimecres

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 4/05/2020
Espigolada
Cartell espigolada de bròquil

El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, liderat per la Regidoria de Benestar Social, ha rebut 450 kg de fonoll i 25 caixes d’espinacs procedents de l'espigolada organitzada l’1 de maig en un camp de Cambrils per la Fundació Espigoladors, una empresa social que treballa per l'aprofitament alimentari a partir de la recollida de fruites i verdures de la pagesia local que són descartades del circuit comercial. Aquest dimecres 6 de maig es farà una nova espigolada. En aquesta ocasió, de bròquil. A més d'aquest producte espigolat, la fundació també ha donat 1.000 pots de compota de poma. Tots aquests productes s'inclouran en els lots d'aliments repartits per la Xarxa de Distribució d'Aliments i en les carmanyoles repartides pel Menjador Social de Reus destinats a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat.

La Regidoria de Benestar Social col·labora amb les espigolades derivant-hi persones registrades per fer de voluntàries durant l'actual situació d'emergència social i sanitària i el Taller Baix Camp encarregant-se del transport del producte recollit.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, fa una valoració molt positiva d'aquesta nova col·laboració: "La Fundació Espigoladors fa anys que, com el programa de Gestió Alimentària, treballa per evitar el malbaratament alimentari i també ho fa oferint feina a persones amb dificultats d'inclusió. Per això, espero que aquesta col·laboració, que ja tenia algun precedent puntual, ara s'estableixi de manera continuada. A més d'agrair aquest suport a la fundació, també vull donar les gràcies a les persones que participen en les espigolades. Iniciatives solidàries com aquestes demostren que entre tots ens en sortirem".

Dimecres, espigolada de bròquil
Aquest dimecres 6 de maig, de 9.30 a 12.30 h, la Fundació Espigoladors ha organitzat una nova espigolada de bròquil al mateix camp de Cambrils. Es necessiten entre 10 i 15 persones voluntàries.

L'espigolada es farà, d'acord amb les mesures de seguretat sanitàries establertes amb motiu de la COVID-19. Per això, les persones que es consideren grup de risc, com ara les persones de més de seixanta-cinc anys i les persones amb malalties cròniques, s'han d'abstenir de participar-hi.

Les persones que hi vulguin participar, s'han d'inscriure a través d’aquest enllaç i han de complir els requisits següents: 

  • Cal disposar de vehicle privat per arribar de manera autònoma al camp i només pot viatjar una persona en cada vehicle.
  • Cal portar una mascareta.
  • Cal portar guants de treball, si és possible.
  • En tot moment, cal mantenir la distància de seguretat de dos metres.
  • Els grups han de ser reduïts, de màxim 15 persones.
  • Espigoladors oferirà material (peto i guants) prèviament rentat a 60 graus.
  • Cada persona ha de portar la seva pròpia ampolla d'aigua i l'esmorzar.
  • Espigoladors facilitarà un certificat acreditatiu a cada participant per poder circular.
Espigolada
Cartell espigolada de bròquil
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Espigolada 289.4 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.