Notes de premsa

“Jo mullo, tu remulles” nova campanya de civisme contra les miccions dels gossos a la via pública

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 19/03/2019
Foto de la roda de premsa

L’Ajuntament de Reus posa en marxa una nova campanya per fomentar el civisme entre els propietaris de gossos. “Jo mullo, tu remulles”, vol recordar als propietaris que els orins dels animals a la via publica degraden la imatge de ciutat i generen un cost innecessari en el manteniment del mobiliari urbà. La campanya insisteixen en què amb el petoit gest de remullar les miccions dels gossos amb aigua contribueix a mantenir la ciutat neta.

La campanya té una vessant comunicativa, amb anuncis als mitjans de comunicació i cartells a la via pública, i una segona, amb el repartiment de 6.000 ampolletes d’aigua, que es repartiran entre els propietaris de gossos, perquè s’acostumin a agafar-ne una quan surtin a passejar amb l’animal.

La posada en marxa de la nova campanya de civisme coincideix amb les instruccions que l’alcalde ha donat a la Guàrdia Urbana de mantenir la pressió policials contra els propietaris de gossos incívics que no recullen els excrements dels animals.

La nova campanya va en la línia de la  feina que hem fet els darrers anys:

  • La instal·lació d’espais d’higiene per a gossos: 7 repartits en diferents punts de la ciutat.
  • La construcció dels parcs d’esbarjo per a gossos: 8 repartits en diferents punts de la ciutat.
  • La redacció de la nova Ordenança de Civisme, amb mesures contundents contra els propietaris incívics de gossos.
  • La campanya de distribució de dispensadors i 130.000 bosses de plàstic per sensibilitzar sobre la recollida d’excrements de gossos i facilitar als propietaris la seva recollida.
  • La pressió policial contra els propietaris d’animals que no recullen els excrements dels animals. El 2015, la Guàrdia Urbana va arribar a aixecar 161 actes per aquest tema; i no podem abaixar la guàrdia.
  • La redacció de la nova Ordenança de Tinença d’Animals, que fa una clara aposta per la convivència i la tinença responsable dels animals
  • La “Campanya no et perdis” d’identificació d’animals; amb la que hem censat uns 4.400 gossos des que la vam posar en marxa el març de 2017.
  • La Campanya “A Reus sempre toca. Amb el civisme tots hi guanyem”, amb la que hem recordat que no recollir els excrements dels gossos pot comportar una sanció de 800 euros.
Air Jordan 1
Foto de la roda de premsa
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.