Notes de premsa

Jornada de portes obertes al Pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata el 27 de desembre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 22/12/2017
Portes obertes a l'Institut Pere Mata

El proper dimecres 27 de desembre, es commemora el naixement i la mort de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Per aquest motiu, l'Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció», responsable de la gestió de les visites a l'Institut Pere Mata, realitzarà per aquell dia una Jornada de portes obertes al Pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, obra de Domènech i Montaner, en horari de 12 a 14 h i de 16 a 18 h. L'entrada és gratuïta per a tots els visitants.

Lluís Domènech i Montaner va realitzar diferents obres a Reus, entre les que destaquen el conjunt de l'Institut Pere Mata (1898), la casa Rull (1900), la casa Navàs (1901-1907) i la casa Gasull (1911), sent la ciutat amb més patrimoni de l'arquitecte, després de Barcelona. La construcció de l'Institut Pere Mata iniciaria la brillant etapa modernista que va viure la ciutat de Reus i marcaria l'estil arquitectònic que posteriorment es va desenvolupar a la ciutat.

En el marc de les accions que realitza la Taula Domènech i Montaner, en la que també participen els Ajuntaments de Barcelona i Canet de Mar, el Centre d'Estudis Domènech i Montaner de Canet de Mar també es suma a la commemoració d'aquesta efemèride i ha preparat a la seva localitat un esmorzar-conferència sobre "Lluís Domènech i Montaner i el primer catalanisme (1887-1892)" que tindrà lloc el dissabte 30 de desembre i que compta amb la col•laboració del col•lectiu "Amics de Pep Rovira".

Portes obertes a l'Institut Pere Mata
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.