Notes de premsa

Jornada d’estudi sobre l’escriptor reusenc Joan Ferraté

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 26/02/2004

nent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Xavier Filella, assistirà demà divendres, 27 de febrer, a la cloenda de la jornada d’estudi i evocació sobre l’escriptor reusenc Joan Ferraté, organitzada per l’Aula Carles Riba.

La jornada comença a les 10:00 h, a la residència d’investigadors del CSIC de la Generalitat de Catalunya (c/Hospital, 64. Barcelona), amb la conferència de Carles Miralles, que porta per títol «Lector preparat, intel·ligent i polèmic», i es clourà a les 19:00 h amb la conferència de Josep Murgades, titulada «Joan Ferraté: l’intel·lecte a contracorrent de la tribu».
Notes biogràfiques
Joan Ferraté i Soler va néixer a Reus el 1924. Es va llicenciar en Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona (1953) i va ser professor de llengües clàssiques a la Universidad de Oriente (Santiago de Cuba) entre 1954 i 1960; desprès de fer d’assessor tècnic al Ministerio de Educación del govern cubà (1961), el 1962 es traslladà a Edmonton (Canadà) per ensenyar literatura espanyola, i literatura comparada des del 1969, a la Universitat d’Alberta, on va treballar fins a la seva jubilació.
Germà del poeta Gabriel Ferrater, malgrat la grafia distinta del cognom, pertany a una família reusenca generosament lligada a la vida cultural i cívica de la ciutat. Tota l’obra de Joan Ferraté neix de la seva passió de lector de literatura, i en especial de poesia. Això l’ha dut a fixar les seves lectures de textos concrets en assaigs analítics, comentaris, traduccions i edicions de rigor filològic.
Obres de Joan Ferraté
Carles Riba, avui (1955). Reeditat a Papers sobre Carles Riba.
Teoría del poema: ensayos. Barcelona: Seix Barral, (1957)
La operación de leer y otros ensayos. Barcelona: Seix Barral (1962)
Les taules de Marduk i altres coses . Barcelona: Proa (1970)
Llibre de Daniel.Barcelona: La Gaya Ciència (1976)
Dinàmica de la poesía: ensayos de explicación, 1952-1966 Barcelona: Seix Barral(1982)
Provocacions. Barcelona: Empúries (1989)

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.