Notes de premsa

Jornada sobre la seguretat en la gestió alimentària amb finalitat solidària

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 26/02/2013

La regidora de l'Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha participat aquest dimarts 26 de febrer en un jornada sobre la gestió alimentària, organitzada pel Servei Regional al Camp de Tarragona de l'Agencia de Salut Publica de Catalunya, titulada «Aspectes solidaris i riscos sanitaris en la recuperació d’aliments per a persones sense recursos».

La jornada, que ha tingut lloc a l'aula magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus, ha comptat amb la intervenció d'experts en l'àmbit de la seguretat alimentària i de la solidaritat, com Glòria Cugat, Àngel Royo, Daniel Giménez i Gemma Salvador, tots ells professionals de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, un organisme que depèn de l'Agencia de Salut Publica de Catalunya.

Durant la jornada s'han explicat aspectes tècnics relacionats amb la seguretat alimentària i dos experiències concretes de gestió alimentària amb una finalitat solidària: el programa de gestió alimentària de Reus i el projecte BCN, comparteix el menjar. La diferència bàsica entre els dos programes resideix en la procedència dels aliments que es reparteixen entre la gent que ho necessita. Així doncs, el programa de Reus recupera l'aliment fresc que ja no es pot comercialitzar però que està en bones condicions de supermercats, paradistes del Mercat del camp i alguna fleca i el projecte de Barcelona, liderat per Nutrició sense Fronteres, reparteix l'excedent de menjà elaborat dels hotels.

Per aquest motiu, han assistit a la jornada voluntaris i professionals implicats en el programa de gestió alimentària de la ciutat de Reus i en projectes similars d'altres ciutats.

Montserrat Vilella, regidora de l'Àrea de Benestar Social, valora molt positivament trobades com la d'avui que donen importància a la seguretat alimentària: «En l'actual context de crisi econòmica és una prioritat posar en marxa programes solidaris en l'àmbit de la gestió alimentària, però encara és més important fer-ho amb rigor i seguretat, per tal que els aliments arribin en bon estat als seus destinataris».

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.