Notes de premsa

Jornades sobre l'aplicació de l'energia solar tèrmica a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 2/05/2005

Gairebé un centenar de persones participaran aquest dimarts, 3 de maig, i el pròxim dijous, 5 de maig, en les jornades tècniques sobre les aplicacions de l'energia solar tèrmica, organitzades per l'ajuntament de Reus i el Centre de Recursos per a la protecció de la Salut i el Medi, amb la col·laboració d'APERCA i del grup ecologista GEPEC.

El dimarts les jornades se centraran en l'anàlisi de la situació i de les tendències de l'energia solar tèrmica a Catalunya, amb la intervenció del tinent d'alcalde de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Pi, de la responsable del GEPEC-Energia, Marisa Méndez Vigo i del president d'APERCA, Josep Fradera. El dijous, 5 de maig, s'analitzaran diversos casos pràctics a partir de la seva aplicacció en diverses tipologies d'habitatges o en establiments turístics. Les jornades s'obren aquest dimarts, a les 18:30 h.
Aquesta actuació forma part d'una línia de treball de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus que impulsa i fomenta l'estalvi energètic i l'ús de fonts d'energia renovables, encetada el 1998.
Des d'aleshores, s'han fet actuacions diverses en aquest camp com ara l'organització de cursos d'energies renovables, la realització d'estudis d'eficiència energètica en equipaments municipals, estudis de viabilitat d'implantació d'energia solar tèrmica a les escoles, diverses exposicions sobre energies renovables (EXPROREUS, Mostra Comerç Verd), s'han comprat dos vehicles elèctrics per a la flota municipal, s'han editat tríptics informatius, s'ha creat una línia de subvencions per al foment de la implantació de l'energia solar, s'han impulsat ajudes fiscals per construccions o obres que incorporen energia solar , s'ha elaborat un esborrany d'ordenança solar, s'ha implantat energia solar tèrmica a 8 escoles de Reus i s'han fet estudis de viabilitat per a la implantació de l'energia solar fotovoltaica en equipaments municipals.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.