Notes de premsa

La 27a edició del Trapezi clou amb èxit després de reunir a més de 40.000 espectadors

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Diumenge, 14/05/2023

Avui ha finalitzat la 27a edició del Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya. La fira, mercat estratègic organitzat per l’Ajuntament de Reus i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, ha tancat aquesta nova edició amb més de 40.000 espectadors. Des de dimecres 10 ha acollit un total de 43 companyies de circ que han representat 31 espectacles, dos instal·lacions, espectacles itinerants, 2 cabarets amb 14 números diferents, en total 68 funcions durant els cinc dies de fira.

La nova direcció artística d’enguany, a càrrec d’Alba Sarraute i Cristina Cazorla, ha mantingut els objectius plantejats des d’un inici com l’aposta per a tots els formats de circ posant èmfasi en que el talent local torni a la ciutat així com donant fort suport al talent emergent d’arreu. En el seu primer any com a directores artístiques de la Fira Trapezi, Sarraute i Cazorla han agraït la implicació de tothom, la bona recepció i l’agraïment del públic.

Pel que fa a la programació artística, el Trapezi ha ofert una programació formada per companyies locals, estatals i internacionals amb una clara aposta pel talent local i companyies emergents.

Espectacles per a tots els públics

Una de les xifres importants a destacar és l’èxit dels espectacles celebrats pels carrers de Reus. Més del 90% de les funcions han exhaurit les entrades. Infants i adults s’han congregat als carrers de la ciutat per veure les propostes dels artistes.

El Cabaret, la producció tradicional de Reus

En aquesta edició tampoc hi ha faltat el Cabaret, la producció del Trapezi que s’ha pogut veure les nits de dijous, divendres i dissabte. Enguany, sota la direcció d'Alba Sarraute i el presentador José Luis Redondo, artista i pallasso multidisciplinari, la funció de Cabaret ha estat una demostració única i imperdible que fusiona diferents artistes, disciplines i tècniques circenses com trapezi, malabars, bàscula coreana, barra russa i acrodansa. La darrera sessió la va conduir Boni, en una nit que va servir per commemorar els seus 40 anys de dedicació al circ.

Les Jornades Trapezi Pro Catalan Arts

Com cada any, la Fira Trapezi, com a mercat cultural estratègic, ha organitzat un punt de trobada del sector per tal d’afavorir vincles i complicitats entre professionals i entitats del món del circ, promoure el treball artístic, presentar creacions actuals i proposar possibles col·laboracions. D’aquesta manera, en el marc de l’Àrea Professional s’han organitzat diverses sessions que enguany han posat èmfasi en crear engranatges entre totes les fases del circ: des del procés de creació d’un espectacle fins a l’exhibició. També, en les diferents etapes i moments vitals de l’artista: des de la formació a la jubilació. Les activitats han estat liderades per partners com La Central del Circ, COFAE, CircoRed i l’APCC, i hi han participat més de 300 persones entre les quals hi ha companyies, artistes i professionals del circ.

Les jornades professionals s’han desenvolupat en format híbrid durant el 10, l’11 i el 12 de maig, amb activitats presencials a Cal Massó i al teatre La Palma. En total més de 300 professionals del circ s’han reunit al Trapezi. Hi ha hagut professionals de Catalunya i de l’estat espanyol, així com d’Alemanya, Bèlgica, Canadà i  Mèxic. A part dels programadors, la resta de professionals han estat distribuïdors, companyies, institucions i agents culturals.

Les xifres del Trapezi

Durant cinc dies, Reus ha estat capital del circ i es calcula que han gaudit del Trapezi més de 40.000 persones. Més d’un centenar d’artistes de 43 companyies, catalanes, nacionals i internacionals han actuat al Trapezi. Els espectadors han pogut veure un total de 31 espectacles i 68 representacions en 15 espais d’actuació diferents.

La setmana prèvia al Trapezi també s’ha organitzat el Trapezi a les escoles, un projecte on els més petits de Reus han pogut rebre a les companyies al pati de 28 centres educatius de la ciutat. En total han gaudit d’aquesta iniciativa un total de 8.500 nens.

Aquesta tarda a les 19h, la Plaça del Mercadal acull l’espectacle de cloenda d’aquesta 27ª edició: Cabaret Oh Mamma!, una aposta molt especial de les directores artístiques que, com el seu nom indica, pretén ser una al·legoria a la maternitat i a la conciliació familiar.

Per més informació es pot consultar la web oficial de la Fira www.trapezi.cat

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.