Notes de premsa

La 4a edició de la Mostra d’Entitats de Voluntariat, el 22 d’octubre a la plaça de Prim

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 17/10/2019
Cartell de la Mostra de Voluntariat

Reus acollirà, el dimarts 22 d’octubre de 10.30 a 14 h a la plaça del Prim, la 4a edició de la Mostra d’Entitats de Voluntariat, en què disset organitzacions de la demarcació exposaran i explicaran els projectes socials que realitzen gràcies a la participació de persones voluntàries. El Punt de Voluntariat, un servei municipal que depèn de la Regidoria de Benestar Social i que gestiona la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), és l’encarregat d’organitzar aquesta mostra, que en principi estava prevista pel 18 d’octubre i que s’ha hagut d’ajornar per la situació política del país.

En concret, les entitats que hi participen són: Amics de la Gent Gran, Associació Programes Educatius Open Europe, Associació Reus Som Útils (ARSU), Associació Salut Mental Dr. Tosquelles, Càritas Interparroquial de Reus, Creu Roja-Reus, Fundació Catalunya La Pedrera, Fundació La Tutela, Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella, Fundació Privada Banc dels Aliments Comarques de Tarragona, Grans Projectes Solidaris, Lliga contra el càncer Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre,  ONCE, Reus Refugi, Taller Baix Camp, Voluntariat per la llengua i Federació Catalana del Voluntariat Social.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, fa una valoració positiva d’aquesta iniciativa: «El fet que organitzem la quarta edició és un indicador de què aquesta mostra, que apropa a la ciutadania la feina del Punt de Voluntariat de posar en contacte persones que tenen ganes de fer voluntariat i entitats que necessiten persones voluntàries per tirar endavant els projectes, s'ha consolidat».

El Punt de Voluntariat
Durant l’any 2018, 66 persones, entre els 15 i 65 anys, es van apuntar per participar en algun projecte de voluntariat portat a terme per entitats de la ciutat, a través del Punt de Voluntariat.

L’objectiu d’aquest servei municipal és promoure i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d'atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l'oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials per tal que puguin implementar els seus projectes i per facilitar-les el contacte amb possibles persones voluntàries.

Aquest servei està ubicat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) i l'horari d'atenció al públic és els dimarts de 17 a 19 h i els dijous de 10 a 12 h, excepte els mesos de juliol i agost en què només obre dijous al matí. El correu electrònic és el següent: [email protected]

Cartell de la Mostra de Voluntariat

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.