Notes de premsa

La Biblioteca Central Xavier Amorós acull un cicle divulgatiu sobre alimentació i salut

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 17/01/2020
Tallers Mossegades de Ciència

"Mossegades de ciència" és el nom de la iniciativa, organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV adreçada a nenes i nens de totes les edats, i que consta d'un cicle de xerrades i tallers que tindran lloc a la Biblioteca Central Xavier Amorós, una iniciativa pensada per fer divulgació sobre tot allò relacionat amb l'alimentació i la salut des de diferents disciplines. Què i com menjaven els humans a l'antiguitat és el tema central del primer taller amb el que arrenca la iniciativa i que es farà avui divendres dia 17 de gener a les 17:30 h. En total s'han programat sis sessions fins al mes de juny i seran impartides per investigadores i investigadors que fan recerca a la Universitat. 

Al primer taller d'avui divendres a la tarda, la investigadora del Departament d’Història i Història de l’Art, Laura Bricio, explicarà on podem trobar les arrels de la dieta mediterrània: carns, peixos, cereals i hortalisses… Com cuinaven a l’antiguitat, com es conservaven els aliments i com es menjava i bevia a partir dels objectes ceràmics i les diferents analítiques que fan els arqueòlegs. Els i les assistents també coneixeran, a través d’una sessió molt experimental, quines receptes han arribat fins avui i quins dels recipients d’aquella època encara es fan servir a l’actualitat.

La resta del cicle inclourà tallers en els que s’explicarà quins aliments ajuden a mantenir una bona salut intestinal, les avantatges de consumir fruites i hortalisses de temporada, el paper de les molècules dels aliments, els insectes com a nous ingredients a l’alimentació del futur o en què es basa una alimentació saludable tenint en compte possibles al·lèrgies i intoleràncies.

L’objectiu global del cicle Mossegades de ciència és mostrar com la nostra tradició gastronòmica, la forma com ens alimentem, quins productes mengem, quan ho fem i com haurem de menjar en el futur tenen relació amb la salut. En aquesta iniciativa hi col·laboren la Diputació de Tarragona, la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus i hi dona suport l’Ajuntament de Reus a través del projecte Nutrisalt.

El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació d’Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); amb la col·laboració del teixit empresarial, de manera especial del Cluster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp. Compta amb el cofinançament dels fons europeus FEDER i de la Diputació de Tarragona.

 

 

Tallers Mossegades de Ciència
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.