Notes de premsa

La cloenda de la primera edició del curs «Xocolates i fruits secs i les diferents aplicacions en el món del dolç»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 23/03/2004

dimarts, 23 de març, finalitza la primera edició del curs "Xocolates i Fruits Secs i les diferents aplicacions en el món del dolç", amb la cloenda que es fa a Mas Carandell i amb el lliurament de diplomes a l’alumnat. Els encarregats de repartir els diplomes són Joaquim M. Barriach, director general de La Morella Nuts, Albert Poy, vicepresident del Gremi d’Artesans Pastissers de les Comarques de Tarragona, i Misericòrdia Dosaiguas, regidora de Relacions Comarcals i Formació de l’Ajuntament de Reus.

En aquesta primera edició han participat alumnes de les empreses Forn Sistaré, Barenys i Canaldas, Forn Motlló d’Ulldemolins, Orexport, Barenys o la mateixa La Morella Nuts, per tal d’obtenir una visió més àmplia del món de les xocolates i la seva combinació amb els fruits secs.
Amb aquesta finalitat s’han fet sessions teòriques a Mas Carandell, teòrico-pràctiques a La Morella Nuts i sessions pràctiques amb l’artesà pastisser del Gremi d’Artesans Pastissers de les comarques de Tarragona. Aquesta distribució ha permès a les persones participants conèixer les diferents aplicacions en bomboneria, pastisseria, gelateria…, a més a més de revisar els hàbits dels obradors i rebre recomanacions tècniques, higièniques i de prevenció de riscos.
Com a valor afegit, el curs ha comptat entre l’equip docent amb professionals de diferents àmbits vinculats al sector de la xocolata. Entre d’altres, Josep Moragas, Bartolomé Ramírez i Ángel García de l’empresa La Morella Nuts, i Antoni Roquet, artesà pastisser de l’Escola d’Hosteleria de Cambrils. Cal destacar també les col·laboracions de Xavier Coll, gerent de Xocolates Simón Coll, Montse Campdepedrós, directora de qualitat de La Morella Nuts, Francesc Casals, president de l’"Instituto del Cacao y el Chocolate", i la doctora Rosa Solà, vicerectora d’investigació de la URV.
Amb aquesta iniciativa s’ha obert una línia de formació en aquest camp, amb la intenció d’aconseguir consolidar-se i ser un referent, d’ara endavant, dins del món de les xocolates i els fruits secs.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.