Notes de premsa

La convocatòria de les subvencions a empreses i emprenedors per 2022 rebaixa la inversió mínima i incorpora nous criteris

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 11/04/2022
RP Presentació ajuts empreses
Cartell ajuts
Cartell sessions assessorament

La regidoria d’Empresa i Ocupació ha presentat avui en roda de premsa les novetats de la convocatòria de 2022 de les subvencions a les empreses i als nous emprenedors per afavorir la creació de noves empreses a la ciutat. La convocatòria d’enguany incorpora dues novetats. D’una banda, s’ha rebaixat la inversió mínima de 10.000 a 5.000 euros per donar cabuda a tot tipus de projectes. Els canvis socials i econòmics dels darrers anys han fet que proliferin idees d’emprenedoria que requereixen unes inversions més ajustades i des de la regidoria es volen fer extensius els ajuts a projectes el més amplis possible. D’altra banda, per obtenir els ajuts serà un criteri indispensable participar en una sessió d’ assessorament per incorporar criteris d’impacte social, econòmic i mediambiental als negocis, que s’organitzen des del servei d’assessorament a l’empresa i l’emprenedoria de la regidoria.

La convocatòria dels ajuts per 2022 està dotada amb 80.000 euros. Es plantegen les següents línies de subvencions:

  • Foment a la creació i establiment d’empreses a Reus. Destinada a les empreses de recent creació amb un establiment a Reus i que realitzin una inversió mínima de 5.000 euros per la seva posada en funcionament. Aquesta línia està dotada amb 60.000 euros, ampliables en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries.
  • Foment al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs. Per a les empreses establertes a Reus, que adquireixen un negoci ja en funcionament, que continuïn la seva activitat econòmica en el mateix establiment i que hagin realitzat una inversió mínima de 5.000 euros en despeses subvencionables. Aquesta línia està dotada amb 20.000 euros, ampliables en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries.

Podran ser beneficiaris de les subvencions les persones que compleixin els requisits generals i específics fixats a les bases i que hagin iniciat l'activitat econòmica o el realitzat el canvi de titularitat del negoci a través d’un traspàs entre el dia entre el dia 1 d’agost de 2021 i el dia 30 de setembre de 2022.

En les dues línies, la quantia màxima de la subvenció serà de 2.000 euros i les despeses subvencionables inclouen projectes tècnics d’enginyeria, interiorisme, decoració o d’arquitectura, obres, instal·lacions, mobiliari o equipament tècnic, entre altres.

El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el dia 9 d’octubre de 2022. 

Sessions d’assessorament  'Emprendre amb futur. Reus 2030'

La regidoria d’Empresa i Ocupació oferirà una sèrie de sessions d’assessorament sobre com incorporar criteris d’impacte social, econòmic i mediambiental a la creació de nous negocis. La participació en alguna d’aquestes xerrades serà requisit indispensable per optar als ajuts de 2000 euros.

Les sessions comptaran amb la intervenció de persones emprenedores i es realitzaran a l’Antic Hospital. Caldrà fer inscripció prèvia a través del portal inscripcions.reus.cat.

Les dates de les sessions són les següents:

MAIG

04/05/2022 a les 9:30 h

18/05/2022 a les 16:00 h

JUNY

01/06/2022 a les 9:30 h

15/06/2022 a les 16:00 h

SETEMBRE

07/09/2022 a les 9:30 h

21/09/2022 a les 16:00 h

OCTUBRE

14/10/2022 a les 9:30 h

21/10/2022 a les 16:00 h

 

 

RP Presentació ajuts empreses
Cartell ajuts
Cartell sessions assessorament
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Cartell ajuts 172.9 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.