Notes de premsa

La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus premien la qualitat dels olis verge extra de la collita 2018 de les DOP Siurana, Baix Ebre-Montsià i Terra Alta

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 14/12/2018
Foto de família premiats Premis CDO als millors olis 2018

El Centre de Desenvolupament de l'Oli (CDO), gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus, ha lliurat aquest divendres els premis anuals als millors olis d'oliva verge extra de la collita d'enguany de les denominacions d'origen protegides (DOP) Baix Ebre-Montsià, Siurana o Terra Alta. Els guardonats han estat la Cooperativa Falset-Marçà (oli fruitat verd amarg), Unió Origen SCCL-Molí Terra Alta (fruitat verd dolç) i Olis Solé (fruitat madur). Així mateix, el jurat ha decidit reconèixer la qualitat d'altres olis amb l'atorgament de cinc accèssits, per a Vallespí Vidal S.L. i per a la Cooperativa de Cabacés (oli fruitat verd amarg); per a la Cooperativa de la Palma d'Ebre i per a Ceolpe SCCL (fruitat verd dolç), i per a la Cooperativa Agrícola de Godall SCCL (fruitat madur). També s'ha lliurat un reconeixement especial a l'Escola de Capacitació Agrària de Gandesa. 

Els premis s'han lliurat aquest divendres al vespre al Palau Bofarull de la Diputació, en un acte amb la diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona, Imma Costa; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; el regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament reusenc, Daniel Rubio; el director del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva, Xavier Vicens Burgués, i la cap d'aquest mateix organisme depenent de la Generalitat, Àngels Calvo. L'acte ha inclòs una ponència a càrrec del xef Vicent Guimerà, del restaurant l'Antic Molí, d'Ulldecona, amb una estrella Michelin.

Els premis
El CDO reconeix des de fa dotze anys els millors olis d'oliva verge extra que s'elaboren a la demarcació de Tarragona. Els guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l'esforç dels productors d'oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i revalorar els seus olis. Els premis consisteixen en la compra dels olis embotellats guanyadors per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories, per part del Centre de Desenvolupament de l'Oli. D'aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra. Enguany, els tres premiats i la resta de guardonats també han rebut com a obsequi un setrill de vidre bufat del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, elaborat pel mestre vidrier Paco Ramos.

Ens de dinamització del sector oleícola
A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el CDO actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.

Foto de família premiats Premis CDO als millors olis 2018

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.