Notes de premsa

La Directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Director General d’Economia Social, Tercer sector i Cooperatives visiten Mas Carandell

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 23/03/2021
Visita als horts urbans del barri Sol i Vista
Visita als horts urbans del barri Sol i Vista

Mas Carandell ha rebut avui dimarts la visita de la Directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Sra. Ariadna Rectoret i del Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives, Sr Josep Vidal, aprofitant la seva estada a Reus per conèixer de primera mà el projecte de ciutat Reus Compra Responsable.

Acompanyats per la directora del centre, Montserrat Pagès, han visitat els diferents recursos que l’IMFE Mas Carandell porta a terme en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: Projecte Treball als barris, als barris Sol i Vista i la Immaculada, un programa finançat per Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Així, al voltant del migdia, les autoritats s’han desplaçat als horts urbans del barri Sol i Vista, on es desenvolupa el Pla d’experienciació ja consolidat de Manteniment d’horts urbans i escolars dels barris de Ponent, i que el conformen 1 monitora i 4 peons agrícoles. L’actuació del pla consisteix en la qualificar professionals a través dels conreus ecològics i sostenibles, revaloritzar els espais comunitaris del barri, i donar suport als horts escolars aportant valors pedagògics mediambientals. La collita d’aquests cultius permet donar al menjador social de la ciutat al voltant de 500kg de verdura anuals.

A continuació s’han dirigit al centre cívic Ponent, on Mas Carandell hi realitza, la nova edició del Dispositiu d’inserció laboral, que ja ha atès 70 persones en situació d’atur, en el que portem d’any, és a dir prop del 40% de les 180 places del que disposa l’actual edició. En aquest equipament municipal Mas Carandell també hi duu a terme el Pla d’experienciació de Suport als tràmits digitals, un nou recurs que té per objectiu impulsar l’autonomia digital de la ciutadania, així com de les microempreses, les petites empreses i professionals autònoms del barri. Aquest pla ha permès ocupar dues persones que són les que realitzen l’acompanyament.

Al llarg del recorregut, quatre joves de l’especialitat de Creació de continguts audiovisuals, un dels mòduls de la Casa d’Oficis de creació i producció audiovisual de Mas Carandell, han acompanyat al grup en el seu itinerari per enregistrar imatges i editar un breu reportatge. La Casa d’oficis també forma part del conjunt d’accions realitzades en el marc de Treball als barris, que subvenciona el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Visita als horts urbans del barri Sol i Vista
Visita als horts urbans del barri Sol i Vista

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.