Notes de premsa

La Fira de Sant Jaume 2020 s’ajorna fins a l’any 2021

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 28/05/2020
Fira de Sant Jaume Reus Arxiu

L’Agència de Promoció de Ciutat Reus Promoció i l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona han decidit cancel·lar l’edició d’enguany de la Fira de Sant Jaume i ajornar-la fins l’estiu de l’any vinent. La decisió s’ha pres després d’analitzar les circumstàncies i les característiques de la fira en relació amb la situació d’excepcionalitat que ha generat la pandèmia provocada per la Covid-19 i després de comentar-ho amb les entitats i empreses participants. L’edició d’enguany estava prevista entre els dies 24 a 26 de juliol.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha manifestat que “preservar la seguretat i la salut de les persones ens han motivat a prendre aquesta decisió i estem convençuts que l’any 2021 Reus tornarà a viure amb intensitat aquest certamen firal, un dels més antics de Catalunya, que ens fa viure amb emoció espectacles de cavalls, les curses de sacs o les demostracions eqüestres en unes plàcides nits d’estiu”.

Per altra banda, també queden cancel·lades totes les activitats de la Fira del Cavall que organitza l'Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona, que inclou el Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola, que estava previst desenvolupar del 17 al 19 de juliol  amb el suport de l'ANCCE,  el campionat de «Horse ball» (bàsquet a cavall), el Concurs de Salt d’Obstacles, el Concurs d'Alta Escola, el Concurs de Doma Clàssica  i també l’ Espectacle Eqüestre.

Tampoc s'organitzaran enguany la tradicional Cursa de portadors de sacs d’avellanes ni la cursa nocturna de Sant Jaume.

La Fira de Sant Jaume s’organitza amb l’objectiu de mantenir viva una de les tradicions més antigues de Reus, que té els seus orígens en l’any 1343, quan el rei Pere III va concedir a la ciutat el dret per organitzar-la. Des d’aleshores s’ha anat celebrant amb una notable continuïtat.

Tradicionalment, la fira era una cita anual on pagesos i ramaders es proveïen d’eines i animals per realitzar la seva feina al camp.

La Fira va canviar el seu format fa uns anys i al llarg del temps ha anat consolidant un model lúdic i festiu, que potencia el caràcter de “Fira de nit a Reus”, amb un horari de tarda-vespre. La trobada està orientada molt especialment als aficionats als cavalls i també al públic familiar. Altres activitats destacades són els Sopars tradicionals a la fresca, elaborats amb productes de proximitat, i  les activitats de la zona infantil, amb les atraccions de fira i les passejades en poni.

Amb aquesta decisió, la fira queda ajornada fins a l’any 2021.

Fira de Sant Jaume Reus Arxiu
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.