Notes de premsa

La Fundació Pere Mata signa un conveni per col·laborar en el projecte de Recuperació i distribució d’aliments frescos

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 17/10/2012

La regidora de l’àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, i el gerent de la Fundació Pere Mata, Enric Cardús, han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte de recuperació i distribució d’aliments frescos per a persones sense recursos.

En concret, la Fundació Pere Mata aporta al programa un total de 5.000 euros per aquest programa, que a banda de distribuir aliments frescos a persones sense recursos, també dóna feina a persones amb discapacitat i, a més, redueix de forma significativa la generació de residus de les grans superfícies.

La regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que «la signatura d'aquest conveni suposa un pas més en la consolidació del programa de recuperació i distribució d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics. Per això, vull agrair a la Fundació Pere Mata el seu suport econòmic i la confiança que diposita en aquest programa social innovador, que tracta de minorar la situació de vulnerabilitat en què es troben moltes persones a causa de la crisi».

Procés de recollida i distribució dels aliments
El programa el gestiona l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus i es fa amb la implicació de supermercats, el Mercat del Camp, d’entitats socials i ciutadanes i de diverses administracions públiques.

El procés s’inicia als supermercats i al Mercat del Camp, que ofereixen els aliments frescos que ja no es poden posar a la venda. El Taller Baix Camp, que dóna feina a persones amb discapacitat, fa la tria d’aquest aliments. I les entitats socials de la ciutat que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, liderada per la Fundació Banc dels Aliments, distribueixen aquests aliments entre les persones sense recursos.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.