Notes de premsa

La Generalitat avala la commemoració de l'Any Gabriel Ferrater aquest 2022

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 10/01/2022
Gabriel Ferrater

El passat 21 de desembre, el Govern de la Generalitat de Catalunya va fer pública la commemoració del centenari del naixement a Reus del poeta, traductor, crític i lingüista Gabriel Ferrater, que s’escau aquest any 2022.

Amb aquest anunci, Les Biblioteques Municipals de Reus valorem molt satisfactòriament tota la tasca que s’ha fet durant l’any 2021 amb el programa «Pròleg any Gabriel Ferrater», ja que ha fet que més de 5.000 persones, moltes d’elles joves, hagin  pres consciència de la proximitat de la figura i obra de Gabriel Ferrater. A més a més algunes de les activitats produïdes  (per les quals hem rebut el suport de la Diputació de Tarragona i l’assessorament de l’Associació Gosar Poder) ara poden ser presents a tot Catalunya.

Cada any i amb l’objectiu de posar en relleu, recordar i divulgar la memòria de fets i persones que han estat transcendents en el patrimoni col·lectiu català, la Comissió de Commemoracions de la Generalitat acorda quins són  i els diferents departaments que els gestionaran. De l’Any Gabriel Ferrater i Soler n’és el responsable de desenvolupar les actuacions commemoratives el Departament de Cultura a través de la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i l’Ajuntament de Sant Cugat. N’és el Comissari Jordi Cornudella, poeta, crític i curador de l’obra de Gabriel Ferrater, que també ha estat membre del jurat del Premi de Narrativa Ciutat de Reus, «Diré el que em fuig»

La «Zona ferrater» del web de les biblioteques,  recull tota la programació. El primer acte de l'any es farà aquesta mateixa tarda, a les 18:30 h, amb la sessió del Club de Poesia dedicada a "Les dones i els dies", de Gabriel Ferrater. El club es reuneix un dilluns al mes a la Biblioteca Central Xavier Amororós i el coordina la poetessa Montse Farrés.

Gabriel Ferrater
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.