Notes de premsa

La Guàrdia Urbana instrueix diligències judicials a un motorista per un positiu d’alcoholèmia d'1,34mg/l

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 10/09/2019

Segons informa la Guàrdia Urbana, aquest dilluns dia 9 de setembre, a l’Avinguda Doctor Vilaseca de Reus, es va produir un accident de trànsit sense ferits en el qual es van veure implicats un turisme i una motocicleta conduïda per un veí de Reus de 50 anys d’edat, que va donar positiu a la prova de mostreig de 1,34 mg/l d’alcohol en aire aspirat.

Al conductor, que posteriorment es va negar a realitzar les proves a l’etilòmetre de precisió, se li van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per estar implicat directament com a responsable d’un accident, negar-se a realitzar les proves i conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

Amenaces amb un martell
D’altra banda, el mateix dilluns 9 de setembre, a les 21:03h, una patrulla de la Guàrdia Urbana va procedir a la detenció d’una persona per estar implicada en un presumpte delicte d’amenaces greus de mort amb un martell. La Guàrdia Urbana es va desplaçar al carrer Sant Tomàs on van tenir lloc els fets i van trobar tant la víctima, com un testimoni i el presumpte autor, que va ser detingut i a qui se li van instruir les corresponents diligències judicials.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.