Notes de premsa

La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a un conductor accidentat, sense permís i amb positiu d’alcoholèmia

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 10/06/2019

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra el conductor d’un turisme Renault Megane, un veí de Reus de 36 anys, el qual es va veure implicat en un accident de trànsit, en col·lisionar amb un camió DAF FTXF. L'home va donar un resultat positiu de 0,85 mg/l d'alcohol en aire espirat en la prova d'alcoholèmia practicada, i es va comprovar que conduïa el vehicle sense haver obtingut mai el permís pertrinent. Tant l'home denunciat com el conductor de camió, un veí de Nulles de 27 ays, van resultar il·lesos. Els fet han tingut lloc aquest diumenge 9 de juny a les 3:35h.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.