Notes de premsa

La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a un conductor per un positiu d’alcoholèmia d’0,94mg/l

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 5/08/2019
Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Seguretat Viària

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït aquest cap de semana diligències judicials contra un conductors per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, amb un resultat postiu de 0,94 mg/l a la prova d'alcoholèmia practicada. 

El dissabte 3 d'agost a les 23:18h, agents de la Guàrdia Urbana van aturar a l'avinguda de Salou el conductor d'un vehicle Mercedes Sprinter, un veí de Vila-seca de 38 anys, que circulava per la via fent maniobres de costat a costat. Em la prova d'alcoholèmia, el conductor va donar un resultat positiu de 0,94 mg/l d'alcohol en aire espirat, motiu pel qual els guàrdies van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Seguretat Viària

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.