Notes de premsa

La inauguració aquest dijous de l'exposició “La Festa a la porta de casa” obre el calendari de les festes de barri 2018

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 21/05/2018
Cartell Festes de Barri 2018 Reus

La inauguració aquest dijous, 24 de maig a les 19:00 h al local de l'Associació de Veïns del Barri Montserrat, de l'exposició “La Festa a la porta de casa” marca l'inici del calendari de festes de barri d'aquest any 2018, que s'allargaran des del 26 de maig fins a finals d'any i es concentraran especialment en els mesos de juny i juliol. Són 30 festes de barri que comencen amb les celebracions al barri Montserrat els dies 26 i 27 de maig.

El tret de sortida de la festa del barri Montserrat serà la presentació de l'exposició itinerant “La Festa a la porta de casa”, una producció de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus a partir dels fons documentals de l'entitat Carrutxa, que recorrerà els diferents barris de Reus coincidint amb cada una de les celebracions. Es tracta d'un muntatge que vol remarcar la idea que «La preparació de la festa és la festa», tot destacant un model de festa basat en la participació de tots els veïns i veïnes del barri en l'organització i desenvolupament dels diferents esdeveniments i actes. A l'acte de presentació d'aquesta exposició hi participarà l'estudiós de la cultura popular Salvador Palomar, qui oferirà unes reflexions sobre la història de les festes de barri i sobre el contingut de la mostra. Aquest acte és obert al públic i a la presència de representants de totes les associacions veïnals de la ciutat.

La itinerància prevista d'aquesta exposició seguirà el calendari de les diferents festes de barri. La mostra es podrà veure segons la calendarització següent:

Exposició “La festa a la porta de casa”. Festes de barri Reus 2018
DATA LLOC
Del 15 de maig al 4 de juny Local barri Montserrat
Del 4 de juny al 18 de juny AV El Carrilet
Del 18 de juny al 2 de juliol AV Urbanització Blancafort
Del 2 de juliol al 16 de juliol AV Mas Vilanova
Del 16 de juliol al 30 de juliol AV La Pastoreta
Del 3 de setembre al 17 de setembre AV Mas Iglesias
Del 17 setembre a l’1 d’octubre Mas Anglès
De l’1 d’octubre al 15 d’octubre  AV El Santuari
Del 15 d’octubre al 29 d’octubre AV Sant Jordi
Del 29 d’octubre al 26 de novembre CC Llevant
Del 26 de novembre al 10 de desembre AV Puríssima Concepció

 

Tal i com recorda la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, “cal posar en valor les festes de barri com a festes de proximitat i participatives”, i al mateix temps enteses com “un seguit d’actes al barri que cerquen la implicació de la gent: el fet de compartir un dies de diversió i poder participar a tot un seguit d’actes en què cadascú trobi alguna cosa que li agradi i alhora poder atraure a la participació gent d’altres barris per donar a conèixer allò que fa únic cada barri de la nostra ciutat”.

Les festes de barri suposen en la majoria de casos la culminació de mesos de feina per part de les associacions de veïns. Des de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència també se subratlla la implicació de diferents departaments municipals, com ara Brigades Municipals, Via Pública, Guàrdia Urbana o Medi Ambient, que fan possible el desenvolupament d'aquestes celebracions.

Cartell Festes de Barri 2018 Reus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.