Notes de premsa

La inauguració del Parc de Nadal de Reus el dilluns, 27 de desembre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 23/12/2004

L’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, la tinenta d’alcalde d’Educació i Família, Empar Pont, el secretari general de l’Esport, Rafael Niubó i el coordinador territorial de Joventut, Ferran Benach, inauguraran el Parc de Nadal 2004-05 el pròxim dilluns, 27 de desembre, a les 19:00 h, al recinte del Palau de Fires i Congressos de Reus.

Una representació dels escolars que han intervingut al programa esportiu «La Grada» de Canal Reus TV analitzant els valors de la pràctica esportiva llegirà el manifest de l’«Any Europeu de l’Educació per mitjà de l’esport». Tot seguit, començarà a l’estadi del Parc, l’actuació del grup infantil «Macedònia».
El Parc de Nadal de Reus estarà obert al públic del 27 de desembre de 2004 al 4 de gener.
Horaris i preu
El dilluns, 27 de desembre, el parc obrirà a les 16:00 h i tancarà a les 21:30 h. Els dies 28, 29 i 30 de desembre, 2,3 i 4 de gener estarà obert d’11:00 h a 21:30 h i el divendres, 31 de desembre, s’hi podrà anar d’11:00 h a 20:00 h.
L’entrada individual val 4,20 euros, el Bonus-3 es podrà obtenir per 12 euros i el Bonus-10 per 35 euros. Amb el carnet jove es podran comprar dues entrades al preu d’una. Els majors de 18 anys hi tenen l’entrada gratuïta.
El parc ofereix activitats per a infants i joves de 0 a 18 anys i d’altres per desenvolupar acompanyats d’adults. En aquesta edició, l’organització ha treballat amb la voluntat de canviar el paper de l’adult passiu, que simplement acompanya els infants, per la de l’adult que participa en la seva educació.
Els continguts
Entre les activitats que oferirà aquesta edició del Parc de Nadal cal destacar:
L’espai del joc: el Racó motriu «Juguem i aprenem plegats»
Espai de joc reservat per a la petita infància (de 0 a 6 anys), on els infants des del seu primer any de vida i les seves famílies poden jugar en un clima distès. L’espai ofereix diferents ofertes de joc de manera lliure o dirigida, sempre adaptades a les diferents edats. Pensat per a les famílies on pares i mares evoquen la seva infància i comparteixen amb els seus fills les activitats lúdiques que els proposem.
L’espai del joc: jocs de sempre
Espai on s’agrupen els jocs de coneixença, de confiança, cooperatius, sensorials, d’interior, d’habilitats i enginy a través dels quals es fomenten actituds i valors d’interculturalitat, respecte a la diversitat i no discriminació entre els infants a través del jocs motrius.
L’espai del joc: jocs i esport per a tothom
Esport adaptat per a persones amb discapacitat.
Esports sobre rodes.
Pales i raquetes.
L’espai del repte de l’esport
Hi haurà un gran espai on els participants assumiran el repte de l’esport. Des de diverses opcions i possibilitats s’oferirà l’oportunitat de mesurar i assajar les capacitats dels participants. L’objectiu és conèixer i practicar diverses modalitats esportives, diferenciar les qualitats físiques, la seva aplicació i utilitat tot jugant i reflexionar sobre les motivacions i valors positius de l’esport.
Els participants disposaran d’una fitxa per recórrer tots els reptes i exposar les seves motivacions per a la pràctica esportiva.
El bosc del parc: un dia d’excursió
Bona part d’una de les sales del Parc, decorada com un bosc, conté un conjunt de tallers i jocs que tracten els diversos valors que desenvolupa una activitat esportiva no competitiva com és l’excursionisme, totalment lligats a les finalitats educatives dels esplais i agrupaments escoltes de la ciutat.
Ludoteca infantil
L’espai dels més petits (0 – 5 anys) és una gran ludoteca amb tot tipus de jocs i materials per despertar i fer treballar els cinc sentits, un espai per gaudir i interactuar també amb els pares. La ludoteca té també un espai d’informació i formació pels pares.
El centre cívic petit
Espai on, de manera rotatòria, els visitants del Parc podran experimentar la diversitat de tallers que s’ofereixen als Centres Cívics durant la resta de l’any.
L’oasi dels adults
Els punts de trobada esdevenen espais per a la relació, la relaxació o simplement punts d’entreteniment; els adults gaudeixen de l’acompanyament dels infants i de la participació en activitats però calia un espai, un oasi per aturar-se a descansar, a llegir o per retrobar-se al final de cada sessió. L’excel·lent acollida de l’edició anterior suposa un repte per millorar-ne el seu contingut.
Zona jove
Els joves tenen el seu espai, un gran espai: escenari jove, consoles, Internet, entreteniment, formació, informació, compromís, moda, ritme, experimentació...
La zona jove ha crescut les últimes edicions i ha crescut a mesura de la demanda d’uns joves que volen continuar venint al Parc.
Cercaviles,gimcanes i tallers itinerants
L’animació del parc amb les millors cercaviles estaran presents totes les tardes i per acabar d’arrodonir la itinerància s’organitzaran gimcanes d’enginy per desafiar als petits genis i tallers de recerca i participació.
Tots aquests continguts tractats amb el necessari equilibri per dotar a tot el Parc d’una proporció d’opcions per a les diferents edats i tipologies de joves i infants, amb un tractament no sexista i amb igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes.
Els serveis
El Parc de Nadal ofereix els serveis de guarda-roba gratuït, informadors itinerants, atenció sanitària, cafeteria – bar, restaurant, servei d’acompanyament a discapacitats, atenció infantil, punt d’informació, telèfon d’informació 010 i 901 112 113, lloc WEB de divulgació www.reus.net\parcnadal, aparcament en el mateix edifici i transport urbà.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.