Notes de premsa

La Marxa Catalana per la Cultura de Pau arriba demà a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 25/08/2003

articipants de la Marxa Catalana per la Cultura de Pau arribaran demà al migdia a Reus procedents de Cambrils. L'alcalde accidental, Xavier Filella, i la regidora de Solidaritat i Cooperació, M. Teresa Vallverdú, rebran als integrants de la Marxa al Saló de Plens de l'Ajuntament, aproximadament, a les 14:00 h.

La regidora M. Teresa Vallverdú s'afegirà a la Marxa quan en els participants arribin a les portes del municipi. Abans de la recepció al Palau Municipal, els integrants de la Marxa es remullaran a les Piscines del Parc dels Capellans. Està previst que aprofitin l'estada a Reus per defensar els motius de la Marxa amb una exposició sota els porxos de la plaça del Mercadal i per recollir signatures d'adhesió al manifest. La comitiva dinarà al Carrasclet i passarà la nit a les instal·lacions de l'Agrupament Escola La Mulassa.

Moció d'adhesió al manifest
En el ple celebrat el 25 de juliol, l'Ajuntament va aprovar una moció d'adhesió al Manifest de la Marxa per la Cultura de Pau. Durant el recorregut -que va començar el 23 d'agost a Tortosa i acabarà el 7 de setembre a Figueres-, es recolliran signatures d'aquest manifest, que es lliurarà a les formacions polítiques i a les institucions públiques. El manifest demana que:
1. Els Ajuntaments, les Diputacions i la Generalitat dediquin un 0,3% dels pressupostos públics a favor de projectes i iniciatives que construeixen una cultura de pau.
2. El govern espanyol comenci a dedicar el cost d'un dia de la despesa militar a projectes de cultura de pau.
3. El Castell de Sant Ferran de Figueres esdevingui un castell per la pau, centre mundial de la cultura de pau (museu, centre de recerca, etc.).
4. L'Estatut de Catalunya i les Constitucions d'Espanya i Europa recullin el rebuig a la guerra com a mitjà per resoldre els conflictes i apostin per impulsar noves formes civils i no violentes de defensa i seguretat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.