Notes de premsa

La nova escola taller Lluís Domènech i Montaner

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 14/08/2003

L'Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell obre el període de preinscripció per a la nova escola taller Lluís Domènech i Montaner, que començarà a l'octubre i que dóna continuïtat a les obres realitzades en els darrers dos cursos a l'Institut Pere Mata de Reus.

Aquesta segona edició de l'escola taller s'adreça a persones menors de 25 anys i en situació d'atur. El programa formatiu continuarà la restauració de l'Institut Pere Mata i formarà a 32 nois i noies en les següents especialitats constructives:
auxiliars d'obra i rehabilitació: 10 alumnes
auxiliars de pintura decorativa: 10 alumnes
auxiliars de fusteria i restauració de mobles: 12 alumnes
L'escola taller Lluís Domènech i Montaner II és la segona escola taller que intervé en l'edifici modernista. En aquesta ocasió, les pràctiques formatives es faran en el pavelló de Primera Classe i el pavelló del Distingits.
La intervenció proposada, segons el projecte redactat per l'arquitecte Joan Figuerola, serà la mínima indispensable per millorar les condicions actuals de les façanes i dels espais interiors, recuperant la fesomia original de l'institut d'estil modernista. En concret, es realitzaran treballs al Xalet I, a les seves façanes, a les pintures interiors i cambres sanitàries i a l'escala helicoïdal de fusta que dóna accés al terrat. També s'intervindrà al terrat del cos central, a la zona central de la façana posterior i es faran reforços estructurals en diferents nivells. Una altra de les tasques previstes és la restauració del sostre alicatat del vestíbul de la planta baixa.
Contracte de formació
Durant la primera fase de l'escola taller, de sis mesos, els alumnes reben una beca per assistir a les classes de formació de l'especialitat triada. Els 18 mesos restants, els alumnes són contractats mitjançant un contracte de formació i realitzen pràctiques formatives, en aquest cas, a l'Institut Pere Mata.
Aquest programa està subvencionat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i l'Ajuntament de Reus.
Objectius de l'escolta taller
La finalitat d'aquest programa formatiu és millorar l'ocupació de les persones joves, facilitant-los la inserció laboral, mitjançant la formació i l'adquisició d'experiència. La segona edició de l'escola taller Lluís Domènech i Montaner respon a un doble objectiu: qualificar professionalment als joves per facilitar el seu accés al món del treball i permetre la recuperació del patrimoni modernista de la ciutat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.