Notes de premsa

La posada en servei del punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics en triplica els usos

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 21/09/2016
Foto de la inauguració del punt de recàrrega ràpida
Foto de la visita institucional

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, han inaugurat aquest dimecres 21 de setembre l’estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics ubicat a la plaça de la Llibertat. La posada en funcionament d’aquest punt, a mitjans de juliol, n’ha multiplicat el número d’usos. Fins ara ja s’hi han fet 160 recàrregues, amb la qual cosa la mitjana mensual ha passat de les 30 al centenar, gràcies a la reducció substancial del temps de recàrrega a menys de 30 minuts.

Pròximament entrarà en servei el segon punt de recàrrega ràpida, instal·lat a l’àrea de zona blava de la Riera de Miró. La incorporació de les dues estacions de càrrega ràpida ha comportat una inversió total de 71.000 euros, i ha comptat amb una subvenció de 46.000 euros de l’Institut Català de l’Energia i una de 15.000 euros del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

Reus és una ciutat adaptada a la mobilitat elèctrica. Des de l’any 2014, la ciutat ha incorporat a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis la infraestructura de recàrrega elèctrica a tota la xarxa d’aparcaments municipals i en algunes zones en superfície, de manera que ofereix estacionament i recàrrega gratuïta als usuaris registrats.

Amb l’entrada en servei del punt inaugurat aquest dimecres, Reus compta un parc de 18 punts de recàrrega en un total de 10 ubicacions diferents —8 en pàrquings municipals i 2 en superfície—, i que poden atendre fins a 26 vehicles simultàniament. L’activitat d’aquests punts de recàrrega ha crescut exponencialment, ja que el 2014 van efectuar 327 recàrregues, el 2015 en van realitzar 1.999 i durant el 2016 ja n’han fet 2.820.

Actualment, Reus Mobilitat i Serveis compta amb un registre de 126 usuaris de vehicles elèctrics, tot i que hi ha usuaris esporàdics o de pas que fan ús a les estacions de recàrrega municipal.

#XarxaRàpida.cat
L’acte aquest dimecres ha servit de presentació de les 11 estacions de recàrrega ràpida que s’han posat en servei aquest estiu amb el suport de la Generalitat, que s’afegeixen als 19 punts de recàrrega ràpida ja existents, i que han de ser la base de la xarxa ràpida de recàrrega per a vehicles elèctrics de Catalunya.

En total, i per la seva ubicació nodal, propera a tres dels principals eixos viaris de Catalunya, Reus acull dues estacions de la #XarxaRàpida.cat. Aquests punts funcionaran amb una targeta d’usuari de vehicle elèctric per als habitants, i que és compatible amb els sistemes de càrrega que hi ha a altres ciutats catalanes, fet que facilitarà la mobilitat elèctrica interurbana.

Visita institucional
Prèviament a l’acte d’inauguració, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha realitzat una visita institucional a l’ajuntament de Reus on ha estat rebut pe l’alcalde, Carles Pellicer, i altres membres del consistori. Baiget ha mantingut un breu contacte protocol·lari amb els membres del govern, i ha signat a l llibre d’honor de l’Ajuntament.

Foto de la inauguració del punt de recàrrega ràpida
Foto de la visita institucional

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.