Notes de premsa

La presentació a Reus del mercat de futurs de l’oli d’oliva

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 29/04/2004

divendres, 30 d’abril, es presentarà a Reus el primer Mercat de Futurs de l’Oli d’Oliva que funciona a tot el món, en una jornada tècnica adreçada als agents del sector de l’oli. La sessió es farà a l’Estació Enològica (passeig Sunyer, 4-6), seu del Centre de Desenvolupament de l’Oli, que dóna suport a la iniciativa.

El mercat de futurs de l’oli d’oliva, amb seu a Jaen, és el primer mercat d’aquestes característiques al món. Com qualsevol mercat de futurs, es tracta de negociar, en escenari borsari, contractes de compra-venda amb un venciment a futur. És a dir, s’estableix l’acord entre el comprador i el venedor en relació al preu i a la quantitat de mercaderia, però el lliurament i, per tant, el seu pagament, es fa en data futura.
D’aquesta manera, i segons destaquen els impulsors del Mercat de Futurs de l’Oli d’Oliva, aquest organisme es presenta com una de les claus per aconseguir l’estabilitat del sector de l’oli, minimitzant els riscs propis del mercat, tradicionalment condicionat per les variacions de preus causades per factors externs.
La sessió informativa comença a les 12:00 h. El director general del Mercat de Futurs de l’Oli d’Oliva, Lamberto Samper, i el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Daniel Pi, atendran els mitjans de comunicació interessats a les 11:00 h, a l’Estació Enològica.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.