Notes de premsa

La Regidoria de Cultura crea el Premi de Narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 11/05/2020
Foto Gabriel Ferrater

La Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus vol donar suport a la creació literària en català i dotar de prestigi als creadors i creadores a partir del reconeixement públic del seu treball amb una aportació econòmica i de comunicació als mitjans a partir de la creació d'un certamen literari.

Aquesta iniciativa pretén ser un estímul, econòmic i promocional, que fomenti aquesta creació literària a casa nostra i en català, en compliment al Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023 (PAM) de l'equip de govern actual. La creació del Premi representa una novetat que s’inicia enguany amb l’aprovació de les bases i que té la voluntat de consolidar-se durant els propers anys. Cal recordar en aquest sentit que actualment no existeix cap convocatòria semblant adreçada al públic en general per part de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística.

El Premi així mateix vol honorar la memòria de Gabriel Ferrater, poeta, crític, traductor i lingüista nascut a Reus el 20 de maig de 1922. Per això el títol és part del darrer vers del poema «A l’inrevés», que forma part del seu primer llibre Da nuces pueris, publicat el 1960 i que conté les referències més evidents de la seva vinculació amb Reus.

Foto Gabriel Ferrater
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.