Notes de premsa

La regidoria de Medi Ambient organitza una nova edició de la recollida solidària de joguines amb la col·laboració d’empreses de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 25/11/2021
Roda de premsa de presentació de la campanya “Les teves joguines que tornin a rodar”
Imatge campanya recollida de joguines 2021
Punts de recollida de joguines

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient, organitza una nova edició de la campanya de recollida de joguines “Les teves joguines que tornin a rodar” amb la col·laboració de les empreses Ticnova (Beepbox), Porta Sistemas, Aula Centre de Formació, Fermator/ Tecnolama (i la UTE Reus Net (Valoriza-Romero Polo).

Aquesta campanya solidària va agafar l’any passat un nou impuls quan es va fer extensiva a més organitzacions i va obtenir una important resposta ciutadana, amb la recollida de 2000 kg de joguines que es van lliurar a Càritas. En aquesta nova edició les joguines també es lliuraran a Càritas.

La regidoria de Medi Ambient impulsa aquesta iniciativa solidària amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la possibilitat d’allargar la vida útil de les joguines en bon estat, donant-les i reutilitzant-les. A més, la campanya té el doble objectiu de recollir joguines per a donar-les a nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

La campanya està emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus i com explica el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, “davant la bona acollida de la iniciativa l’any passat continuem amb aquesta acció per allargar la vida útil de les joguines i que aquestes puguin ser reutilitzades perquè no esdevinguin residus”.

Fins el 15 de desembre s’han habilitat catorze punts de recollida de joguines a les dependències municipals i també a les empreses col·laboradores amb la campanya perquè, tant els treballadors de l’Ajuntament i les empreses, com la ciutadania en general pugui donar una nova vida útil a les joguines que ja no utilitzen els petits de la família.

Els punts de recollida on es poden dipositar les joguines són els següents:

  • Mercat Central
  • Mercat del Carrilet
  • Biblioteca Xavier Amorós
  • Oficines del Mercat (Reus Mobilitat i Serveis i Serveis Territorials).
  • Parc de la neteja Reus Net (Polígon industrial Agro Reus)
  • Porta Sistemes (Polígon industrial Mas de les Ànimes)
  • Ticnova (Polígon industrial Agro Reus)
  • Aula Centre de Formació (Carrer de Joan Maragall, 6, 8)
  • Centres Cívics de Reus (CC Del Carme, CC Llevant, CC Migjorn, CC Ponent, CC Mestral, CC Mas Abelló)

Les joguines que es cedeixin no han de tenir connotacions bèl·liques o sexistes; han d'estar en molt bon estat, que no els falti cap peça i millor si estan en el seu embalatge original. Aquestes es desinfectaran amb productes no tòxics abans del seu lliurament per garantir la seguretat dels nens i nenes que les rebran.

Roda de premsa de presentació de la campanya “Les teves joguines que tornin a rodar”
Imatge campanya recollida de joguines 2021
Punts de recollida de joguines

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.