Notes de premsa

La regidoria de Medi Ambient organitza una recollida solidària de joguines amb la col·laboració d’empreses de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 18/11/2020
Campanya recollida joguines
Campanya recollida joguines
Cartell campanya recollida joguines

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient, organitza una campanya de recollida de joguines sota el lema “Les teves joguines que tornin a rodar” amb la col·laboració de les empreses Ticnova (Beepbox), Porta Sistemas, Aula Centre de Formació, Arts Gràfiques Rabassa, Cadena Ser, FCC, Centre Comercial La Fira.

La regidoria de Medi Ambient impulsa aquesta iniciativa solidària amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la possibilitat d’allargar la vida útil de les joguines en bon estat, donant-les i reutilitzant-les. A més, la campanya té el doble objectiu de recollir joguines per a donar-les a nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

La campanya està emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus i com explica el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, “amb aquesta acció volem aconseguir allargar la vida útil de les joguines i que aquestes puguin ser reutilitzades perquè no esdevinguin residus”. “Aquesta iniciativa forma part de les accions que impulsa l’Ajuntament en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, afegeix.  En aquest cas, amb un impacte directe sobre el ODS10 de Reducció de les Desigualtats, l’11 de Ciutats i Comunitats Sostenibles i el 12 de Producció i Consum Responsables.

Fins el 15 de desembre s’han habilitat divuit punts de recollida de joguines a les dependències municipals i també a les empreses col·laboradores amb la campanya perquè, tant els treballadors de l’Ajuntament i les empreses, com la ciutadania en general pugui donar una nova vida útil a les joguines que ja no utilitzen els petits de la família. Les joguines es lliuraran a Càritas, que les donarà a nens i nenes sense recursos.

Els punts de recollida on es poden dipositar les joguines són els següents:

 • Mercat Central
 • Mercat del Carrilet
 • Biblioteca Xavier Amorós
 • Biblioteca Pere Anguera
 • Centre comercial La Fira
 • Oficines del Mercat (Reus Mobilitat i Serveis i Serveis Territorials).
 • Parc de la neteja de FCC (Polígon industrial Agro Reus)
 • Porta Sistemes (Polígon industrial Mas de les Ànimes)
 • Ticnova (Polígon industrial Agro Reus)
 • Aula Centre de Formació (Carrer de Joan Maragall, 6, 8)
 • Arts Gràfiques Rabassa (Polígon industrial Granja Vila)
 • Centres Cívics de Reus (CC Del Carme, CC Llevant, CC Migjorn, CC Ponent, CC Mestral, CC Mas Abelló)

Les joguines que es cedeixin han d'estar en molt bon estat, que no li falti cap peça i millor si estan en el seu embalatge original.

Aquesta campanya solidària, que es venia organitzant des de fa anys pels treballadors de FCC amb la col·laboració de l’Ajuntament, aquest any, s’ha volgut fer extensiva a més organitzacions i donar-li un nou impuls. En les darreres edicions s’havien recollit entre 200 i 460kg de joguines.

Mesures sanitàries

En l’actual context sanitari es tindrà molta cura en la selecció, neteja i condicions d’emmagatzematge fins al lliurament de les joguines, per tal de garantir la seguretat dels nens i nenes que les rebran. La neteja de les joguines recollides es durà a terme per professionals que utilitzaran productes no tòxics i, un cop desinfectades, s’identificaran amb una etiqueta amb la data en que s’ha fet la desinfecció.

 

Campanya recollida joguines
Campanya recollida joguines
Cartell campanya recollida joguines

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.