Notes de premsa

La regidoria d'Educació obre un servei de préstec de portàtils amb connectivitat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 22/03/2021

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus posa a disposició de la ciutadania un servei de préstec de portàtils amb connectivitat per als alumnes confinats que no poden seguir el procés d'aprenentatge determinat pel seu centre per manca d'equipament informàtic i/o connectivitat. Aquesta iniciativa s'ha posat en marxa atès que des de les escoles de primària públiques de la ciutat s'ha posat en coneixement de la regidoria la dificultat d'alguns infants de poder fer la continuïtat dels aprenentatges en circumstàncies de confinament del grup (d'aproximadament 10 dies de durada i durant el qual es fa una proposta de treball de forma virtual) per no disposar dels mitjans tecnològics requerits. 

Daniel Recasens, regidor d'Educació de l'Ajuntament, ha explicat que "l'emergència sanitària esdevé també emergència educativa i, en aquest sentit, cal un compromís de tota la ciutadania per a la promoció de l'educació i, també, un pas endavant de les administracions públiques per garantir l'educació". De fet, des de l'inici de la pandèmia de la COVID19 el març de l'any passat, han estat diverses les mesures que s'han implementat per a la prevenció sanitària i que han afectat de forma greu en els processos d'aprenentatge i educatius dels infants i joves, i que, en molts casos, han provocat encara més una bretxa educativa i social entre els infants amb menys possibilitats socioeconòminques i que han perdut més oportunitats educatives. 

Des de la regidoria d'Educació es posen a disposició de les famílies i de forma gratuïta durant el període de temps de confinament 15 portàtils amb connectivitat, que es podran cedir a infants escolaritzats en un centre educatiu de Reus que cursin estudis de primària o secundària obligatòria, que estiguin confinats a casa, sense poder accedir al centre educatiu, per haver estat en contacte amb una persona positiva de COVID dins del seu grup bombolla o bé per ser directament positiu de COVID, i que per manca d’equipament informàtic o de connectivitat no puguin fer el seguiment dels aprenentatges implementats dels del centre educatiu, durant el període de confinament.

La petició es farà des de la direcció del centre educatiu i les sol·licituds s'atendran per odre d'arribada. El termini finalitzarà quan el grup es desconfini i es reprenguin amb normalitat les classes presencials. 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.