Notes de premsa

La Ruta del Modernisme consolida l’oferta turística dels dissabtes al matí amb 600 visites en mig any

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 25/01/2019
Imatge de la Casa Rull
Grup a la Ruta del Modernisme

Un total de 582 persones van realitzar la visita guiada a la Ruta del Modernisme «REUS 1900» des de la posada en marxa d’aquesta activitat el passat 9 de juny de 2018. Amb aquestes xifres, aquesta proposta es consolida com l’oferta turística dels dissabtes al matí. D’aquest total de visitants, un 70 % (407 persones) eren persones individuals que van realitzar l’activitat programada el dissabte al matí i la resta (175) eren estudiants de centres educatius de Reus i comarca que van realitzar la visita en grups organitzats.

Pel que fa als visitants individuals, un 90 % del total han estat catalans (366 persones), un 9 % provenien de l’Estat espanyol (38) i l’1 % restant eren visitants estrangers. Dels visitants catalans cal destacar que més de la meitat procedeixen de Barcelona i comarques (57%), seguit dels visitants de les comarques de Tarragona (19%) i dels ciutadans de Reus (12%). Els visitants procedents de la demarcació de Lleida han representat un 6% del total dels catalans i els de Girona, un 5’5%. Entre els visitants espanyols destaca clarament el visitant procedent de la comunitat valenciana, que suposo un 7% del total dels usuaris d’aquesta visita.

La valoració de la visita guiada a la Ruta del Modernisme es positiva, tenint en compte que es tracta de les dades de visitants de només 6 mesos de funcionament d’aquesta visita dinamitzada,  que es va presentar en el marc de l’Any Arquitecte Caselles a Reus. 20 anys després de la creació de l’itinerari de la Ruta del Modernisme de Reus, impulsada pel a llavors Patronat Municipal de Turisme de Reus, Reus Promoció va presentar el passat mes de juny una nova proposta de turisme cultural que partia d'aquella primera ruta i volia posar en valor l’itinerari modernista pel centre de la ciutat.

La ruta del Modernisme «Reus 1900» és una visita guiada i dinamitzada per conèixer la història dels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat, des de les cases Rull i Gasull fins a la casa Navàs, passant per les escoles Prat de la Riba i els edificis dels carrers Llovera i Monterols. Es tracta d’una proposta participativa, per sentir el batec de la ciutat on va néixer Gaudí, descobrir les magnífiques obres de Lluís Domènech i Montaner i sorprendre’s amb les nombroses construccions de Pere Caselles.

Surt cada dissabte de l’any a les 11’30 h des de la seu de Reus Promoció (carrer Sant Joan, 34A, davant de la casa Rull) i té una durada aproximada de 90 minuts. El preu per als adults és de 8€, 7 € per sèniors i joves de 9 a 15 anys i gratuït per a nens i nenes fins a 8 anys. Cal realitzar reserva prèvia al telèfon de Reus Promoció 977 010 670 o enviant un correu a [email protected].

Imatge de la Casa Rull
Grup a la Ruta del Modernisme
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.