Notes de premsa

La Ruta del Modernisme incorpora la Casa Carpa, del carrer de Monterols, 34

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 16/06/2011

El Patronat Municipal de Turisme i Comerç ha incorporat a la Ruta del Modernisme la Casa Carpa, situada al número 34 del carrer de Monterols, i que recentment ha estat objecte d’obres de restauració.

La Casa Carpa, edifici modernista projectat per l’arquitecte reusenc Pere Caselles l’any 1903, s’emmarca en l’estil floral del Modernisme. L’edifici, de tres plantes i local comercial a la planta baixa, destaca per la seva façana, especialment per la decoració amb forma de ram de flors situada sota la balconada del segons pis. A la planta baixa es conserva una columna de ferro fos amb capitell.

La qualitat de la restauració realitzada pel propietari d’aquest edifici, que es va acollir al programa de rehabilitació de façanes de l’Ajuntament «Reus, fes goig», ha permès recuperar l’aspecte original de la façana. En aquest sentit, s’han eliminat els elements distorsionants i obsolets, s’ha retornat l’aspecte original a la planta baixa, emfatitzant la columna de ferro original, s’han eliminat els aparells d’aire condicionat ubicats a la façana i s’ha realitzat l’ordenació del cablejat.

Per aquest motiu, i per la seva ubicació de l’immoble en un carrer cèntric de la ciutat pel qual ja passa l’itinerari modernista, el Patronat Municipal de Turisme i Comerç ha decidit incorporar aquest edifici a la Ruta del Modernisme, que passa dels 27 edificis actuals als 28. La Casa Carpa també ha estat senyalitzada amb una placa identificativa i s’ha inclòs al plànol turístic de la ciutat. A partir d’ara, la descripció d’aquest edifici també s’incorporarà a tot el material de promoció que el patronat editi sobre la Ruta del Modernisme.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.