Notes de premsa

La «Ruta del Vermut de Reus», nou paquet turístic per incrementar la pernoctació dels visitants

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 15/05/2017
Foto de la roda de premsa
Foto de la roda de premsa
Foto de la roda de premsa
Foto de la roda de premsa

L’Agència Reus Promoció presenta la «Ruta del Vermut de Reus», un paquet de nous productes turístics a l’entorn del vermut de Reus, un element genuí de la ciutat i amb una important capacitat d’atracció de visitants. La ruta és una nova iniciativa turística que neix de l’interès compartit entre l’agència i el sector d’hoteleria de la ciutat d’allargar l’estada dels visitants a Reus amb l’objectiu de incrementar la pernoctació.

En aquest sentit, a les trobades realitzades periòdicament per l’Agència Reus Promoció amb els establiments hotelers de la ciutat, ja es va apuntar l’interès que podia tenir pels clients dels hotels la possibilitat de realitzar activitats a l’entorn del «Vermut de Reus» com a complement a l’oferta de patrimoni modernista, Gaudí Centre, compres i cultura amb la que compta la ciutat.

D’acord amb aquesta proposta, l’Agència ha estat treballant des de l’estiu de l’any passat en l’estructuració de nous productes turístics. Per a la creació d’aquesta nova proposta turística s’ha comptat amb la col·laboració de l’empresa Tourislab, i amb la participació dels agents privats de la ciutat vinculats als vermut: els productors de les marques del «Vermut de Reus» (Cori, Iris, Miró, Rofes, Yzaguirre) els establiments vinculats a aquest producte (Cal Massó, Museu del Vermut i Vermuts Rofes, les empreses turístiques de la ciutat que realitzen visites guiades a l’entorn del «Vermut de Reus» (Còdol Educació i Ans Educació) ) i les entitats que hi col·laboren (Reusenques de Lletres).

El projecte ha estat finançat amb l’aportació de la taxa turística, la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics de Reus.

Fruit del treball que s’ha desenvolupat durant quasi un any, avui es presenta un portafoli d’activitats turístiques a l’entorn del «vermut de Reus», dirigides a públic individual, que juntament amb les propostes relacionades amb la visita al patrimoni modernista de la ciutat, configuren una proposta turística molt singular i atractiva, que permet allargar l’estada a la ciutat, i per tant, afavorirà l’allotjament als hotels de Reus. Són vuit activitats noves per descobrir l’essència del vermut de Reus, que inclouen la cata comentada a diferents cellers productors, visites guiades als establiments estretament vinculats al món del vermut, i rutes dinamitzades, i en algun cas, teatralitzades, per descobrir la història i l’essència del vermut de Reus.

En aquest moments, també s’està tancant amb els hotels de la ciutat una sèrie de paquets d’estada per a visitants individuals, que inclouen l’allotjament i la realització d’activitats a l’entorn del vermut i la descoberta del patrimoni. En una primera fase, aquestes escapades es dirigeixen a públic català, amb la intenció d’ampliar properament aquesta oferta d’estades al públic espanyol.

Per a la difusió de la «Ruta del vermut de Reus» s’ha editat un fulletó específic on es presenta tota aquesta nova oferta d’activitats, a la que es sumen les visites al patrimoni modernista que organitza l’Agència Reus Promoció. En aquest material de difusió també s’han inclós els esdeveniments en que el vermut de Reus és protagonista, com la vermutada popular, la fira expovermut, la Reus viu el Vi i la programació de vermuts musicals a Cal Massó.

Amb aquest nou producte turístic, únic i singular en tot l’estat, posiciona la ciutat de Reus com a capital del vermut i reforça la seva capacitat d’atracció de turisme cultural, obrint-se també a un públic interessat en l’enoturisme.

Foto de la roda de premsa
Foto de la roda de premsa
Foto de la roda de premsa
Foto de la roda de premsa

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.