Notes de premsa

La Vella Quaresma es queda sense la primera cama

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 28/02/2020
Regidor de Cultura i Carni
Primera cama de la Vella Quaresma

Els escolars de la ciutat han reprès aquest divendres l'activitat de serrar setmanalment una cama a la Vella Quaresma, un programa promogut per les regidories de Cultura i Política Lingüística i Educació, pensat per tal de preservar i continuar les celebracions del calendari festiu tradicional.

L'activitat està adreçada als xiquets i xiquetes de la ciutat i la primera sessió ha estat protagonitzada per Clara Madurell, autora de la il·lustració de la Vella Quaresma d’enguany, i el regidor de Cultura i Política Lingüística i Educació, Daniel Recasens. 

En aquesta primera sessió hi ha participat les escoles Els Ganxets, Maria Cortina, Eduard Toda i Maria Rosa Molas. Aquest any, més de 2.500 nens i nenes d’ escoles i llars d'infants s'han sumat a la proposta festiva.

El “Carni”, protagonista
L'espectacle que es fa cada divendres de la Quaresma a les Peixateries Velles està protagonitzat per Xavi Picarols, que interpreta el personatge del “Carni”, el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s'ha acabat i que no tornarà fins l'any vinent.

La representació té lloc cada divendres a les 10:00h del matí i està acompanyat amb música, cançons i festa en directe cada setmana. La darrera de les sessions, en la qual es serrarà la última cama de la Vella Quaresma, es farà el dia 8 d’abril, coincidint amb el dimecres de la Setmana Santa, a les 12:00h del migdia. Cada setmana membres d'entitats locals, artistes, representants de la cultura popular, de la música o del teatre, aniran tallant les cames a la Vella Quaresma que, durant tot el període, està penjada a les Peixateries Velles.

Regidor de Cultura i Carni
Primera cama de la Vella Quaresma
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.